Marko Kristal ei treeni enam Tammekat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka peatreener Marko Kristal.
Tammeka peatreener Marko Kristal. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Jalgpalliklubi Tartu Tammeka otsustas täna  peatreener Marko Kristaliga poolte kokkuleppel töösuhte lõpetada. Tammeka peatreeneri kohusetäitjaks saab Kristjan Tiirik.

«See uudis on õieti kuuldud,» kinnitas Kristal Tartu Postimehele. Põhjenduseks toodi tema sõnul see, et meeskond ei ole täitnud ootusi, mis klubi neile pannud oli.

«Kaks viimast kaotust Paidele oli üks osa sellest asjast,» sõnas Kristal, «aga eks klubi ootas sammu edasi, aga seda ei tulnud.»

«Jalgpallimaailmas lõpetatakse lepinguid ikka,» ei olnud Kristal solvunud, «kui klubi juhatus leidis, et edasi on ilma minuta parem minna, siis peab seda aktsepteerima.»

Mida Kristal edasi tegema hakkab, ta praegu veel öelda ei osanud.

«Otsus tuli klubi juhatuselt – hooaeg ei ole läinud nii, nagu me lootsime,» põhjendas peatreener vabastamist JK Tammeka tegevjuht Veiko Soo.

«Me ei räägi isegi sellest, et lootsime olla medalikolmikus,» lisas ta, « me oleme olnud tänavu tunduvalt kehvemad kui eelmisel hooajal. Tabelis on 14 punkti vähem.»

Eesti meistriliigas on Tammekal tänavu mängida veel üks voor pluss üks karikamäng.  

Tammeka peatreeneri kohusetäitjaks saab praegu endine Tammeka ründaja Kristjan Tiirik. Tiirik oli siiani Tammeka noortetöö juht ja U-17 eliitliiga peatreener.

«Tuleb klubis natuke treeneritel rolle ümber mängida ja nii hooaja lõpuni jätkata,» sõnas Soo.

Sel hooajal Tammekale uut peatreenerit otsima ei hakata. «Hooaeg on lõpusirgel ja uus peatreener ei jõuaks oma nägemusi rakendama hakata,» põhjendas Soo, «Mis toob uus hooaeg, eks vaatame samm-sammult.»

Tartu Tammeka on meistriliigas kümne meeskonna konkurentsis seitsmendal kohal ja meistriliigas on kaotatud kaheksa mängu järjest – neist viimased kaks kuuendal kohal oleva Paide Linnameeskonna vastu.

Sellel laupäeval kell 14 võõrustab Tammeka koduväljakul FC Florat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles