Filosoofi tänav läheb kogu pikkuses remonti

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtralt paigatud ja ära vajunud Filosoofi tänav läheb lähinädalatel remonti ja saab kogu ulatuses uue tänavakatte.
Ohtralt paigatud ja ära vajunud Filosoofi tänav läheb lähinädalatel remonti ja saab kogu ulatuses uue tänavakatte. Foto: Margus Ansu

Lapp lapi peal Filosoofi tänav saab pärast sooja- ja sademeveetorustiku ehitust täies ulatuses uue katte, korda tehakse ka kõnniteed.

Remont lähtub Filosoofi 17 krundile kortermajade ehitusest, krundi omanik on teinud Gigaga lepingu novembrist kaugküttevõrguga liitumiseks, ent selleks peab Giga ehitama uue soojatorustiku.

Et tänav kaevatakse juba üles, laseb Tartu Veevärk sinna ehitada ka sademeveetorustiku. Nii selgitas Giga juht Tiit Veeber.

Giga peab toruehituse järel niikuinii teekatte taastama, kuid selle asemel, et piirduda kraavi kohale paiga panemisega, teevad linn ja Giga koostööd ning korda saab kogu tänav.

Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool ütles, et linnaeelarvest on tänavu kavas välja maksta üksnes osa rahast, ülejäänu jääb tuleva aasta eelarve kanda.

Täpsemalt maksab linn tänavu kõige rohkem 27 000 eurot ja kokku mitte enam kui 63 912 eurot. «Teekate maksab kindlasti rohkem, kui meie maksame,» sõnas Pool.

Enne talve valmis

Pool ütles, et praegu on käsil projekteerimine, oktoobri lõpuks, novembri alguseks peaks tänav olema valmis. Remondi ajal tuleb tema sõnul tänav ilmselt läbivale liiklusele sulgeda, kuid kohalikele elanikele peab jääma võimalus kodu juurde sõita.

Pool rääkis, et selle tänavaga Tartus tänavused suuremad teeremondid ka piirduvad. Siiski, käimas on veel Puiestee-Jaama-Paju-Jaamamõisa ristmiku ümberehitus, mis peaks olema valmis septembri lõpuks.
Käib veel Ladva ja Oksa tänava ehitus. Niisamuti jätkub Fortuuna kaldapealse promenaadi ehitamine. Selle tähtaeg on novembri lõpp, kuid Pool arvas, et kõnniteed saavad korda varem.

Tartu Veevärgiga koostöös saab ülekatte ka Sepa tänav Tähe-Võru lõigus. Juulis ja augustis pani OÜ Põdra Maja Tartu Veevärgi tellimisel tänavale torustikke ning järgmisel nädalal paigaldab AS Tref uue asfaldi kogu sõiduteele. Lõplikult valmib objekt septembri lõpuks. Uus ülekate läheb maksma 229 415 eurot.

Jätkub ka tänavate pisiremont, kuid linnaeelarves selleks ette nähtud raha on üsna otsas ja lisa on loota linnavalitsusest volikogusse kinnitamiseks saadetud tänavusest teisest lisaeelarvest.

Pisiremontidest on praegu käimas Krooksu pubi juures Jakobi-Baeri nurgal kõnnitee remont ja äärekivide langetamine, ütles linnavalitsuse teedeteenistuse peaspetsialist Siim Mitt.

Pool loetles, et vastu talve on hädapäraste töödena pandud Turu tänava kattes kinni pragusid ja lapitud auke näiteks Variku linnaosas.

Raha Sõpruse sillale

Talvele läheb linn Andres Pooli sõnul vastu olusid arvestades rahuldavas korras tänavatega, kuid on ka selge, et paigatud ja mõrased teekatted kipuvad kevadilmadega kiiremini lagunema kui korralik uus teekate.

Arvestades linnatänavate olukorda, taotleb linnamajanduse osakond tuleva aasta linnaeelarvest tänavalappimistele ja ülekatetele kaks korda rohkem raha kui tänavu.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et osakonna taotlusse on kirja pandud 1,25 miljonit eurot. «Meie eesmärk pole piirduda aukude lappimisega, vaid panna tänavatele uus asfalt või neid vähemalt pinnata,» ütles Tamm.

Sellele lisaks taotleb osakond kaks miljonit eurot Sõpruse silla remontimiseks. Linnavalitsuse lootus on, et selle raha eest saab korda ühe poole Sõpruse sillapaarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles