Euroopa analüütik lahkab Tartus suhteid Venemaaga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 16. septembril peab Tartu Ülikoolis avaliku loengu Brüsselis asuva Euroopa Liidu Venemaa keskuse direktor, Euroopa poliitikakeskuse (EPC) vanemnõunik dr. Fraser Cameron. Loengus tuleb juttu Euroopa Liidu ja Venemaa suhetest.

«Euroopa Liidu ja Venemaa suhteid iseloomustavad aegunud raamistik ja pikka aega kestnud paigaltammumine - Cameroni loeng  avab nii status quo põhjuseid kui ka tulevikuperspektiive,» tutvustas esinejat Piret Ehin, Tartu Ülikooli Euroopa Liidu-Venemaa uuringute keskuse tegevjuht.

Cameron on euroliidu juhtivaid poliitika-analüütikuid, kinnitas ehin pressiesindaja vahendusel. Ta omandas magistrikraadi poliitikateadustes ja ajaloos St Andrewsi ülikoolis (1970), doktorikraadi rahvusvahelistes suhetes Cambridge’i ülikoolis (1973).

Seejärel töötas ta külalisteadlasena Hamburgi ülikoolis ning lektorina Kenti ülikoolis. 1975. aastal siirdus Cameron tööle Briti diplomaatilisse teenistusse. 1990 liitus Euroopa Komisjoniga, kus tegeles EL välissuhetega.

1991-2001 oli poliitikanõunik EL delegatsioonis Washingtonis.

Dr Cameroni peamisteks töövaldkondadeks on olnud globaalne valitsemine, Atlandi-ülesed suhted, ühine välis- ja julgeolekupoliitika, relvastuse kontroll ja Euroopa Liidu laienemine.

Loeng «Prospects for EU-Russia Relations/Euroopa Liidu-Venemaa suhete väljavaateid» on inglise keeles ja toimub 16. septembril kell 9 - 10.15 TÜ Euroopa Kolledžis (Lossi 3-306).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles