Varastati vasest kringel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Anna Edasi avas augusti lõpus kohviku ukse kohal metallkringli (pildil kohviku omanik Silver Urbas).
Kohvik Anna Edasi avas augusti lõpus kohviku ukse kohal metallkringli (pildil kohviku omanik Silver Urbas). Foto: Margus Ansu / Postimees

Vasest kringel, mis vaid poolteist nädalat tagasi asus kaunistama Tartus Karlova linnaosas Anna Edasi kohviku sissepääsu, varastati laupäeva öösel vastu pühapäeva.

Kohvikut pidav Silver Urbas ütles, et meel on niisuguse uudise peale mõru mis mõru.

«Paljud inimesed on selle kringli jaoks raha annetanud, sepp on vaeva näinud, ja siis tuleb keegi, kes viib selle lihtsalt minema,» rääkis Urbas täna nördinult.

Naabrid olid talle kinnitanud, et nemad nägid kringlit viimati tänavapilti kaunistamas laupäeva õhtul kell üheksa. «Pühapäeva hommikul kella kümne paiku, mil mu naine Birjo kohvikusse läks, oli see kadunud,» kirjeldas ta. Kronstein ja ketid, millega sepis rippus, on alles, kringel puudu. Mis kell täpselt rumal tegu toime pandi, on raske öelda.

Urbas ütles, et kringlil oli Karlova kogukonna inimestele eelkõige emotsionaalne väärtus ja ega sepisel endal mingit tohutut väärtust ju ole, pealegi on see seest tühi ega kaalu suurt midagi.

«Või mõtles keegi, et ilus asi – panen endale koju seina peale,» ohkas Urbas.

Urbas loodab, et ehk tuleb vasest asi siiski veel välja, kui keegi öösel midagi tähele pani või leiab selle kuskilt äravisatuna. «Aga kui see mingiks plämakaks kokku taotakse ja metalli kokkuostu viiakse, siis oleme sellest muidugi ilma,» ohkas Urbas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles