Maaülikooli treener juhendab Eesti koondist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste saalihokikoondise etteotsa asunud Talis Mölder tahab kõigepealt naiskonnale pakkuda rohkem koos harjutamise võimalusi.
Eesti naiste saalihokikoondise etteotsa asunud Talis Mölder tahab kõigepealt naiskonnale pakkuda rohkem koos harjutamise võimalusi. Foto: Margus Ansu

Suvel korraldas Eesti Saalihoki Liit esimest korda oma ajaloos konkursi koondiste peatreenerite kohtadele. Naiste koondise peatreeneriks kandideeris nende senise lootsi Risto Lalli kõrval ka EMÜ SK naiskonna peatreener Talis Mölder. Ja edukalt.

«Siiamaani on naiste koondist vedanud algusest peale üks ja seesama inimene,» kirjeldas Mölder naiste saalihokikoondise ligi viieaastast ajalugu. «Viimased tulemused oleks võinud paremad olla.»
Mölder arvas, et muudatusi sooviva alaliidu silmis oli ta ainus sellele ametipostile. Lall jätkab meeste koondise abitreenerina ja oma klubis Saku Fortuuna.

Värsket verd

«Mölderi plaanid juhatusele sobisid ja alaliit tahtis naiskonnale uut verd anda,» põhjendas Eesti Saalihoki Liidu president Ain Lillepalu valikut. «Tartus on tal asjad hästi käima läinud, tegutseb aktiivselt, tahtsime anda talle võimaluse ennast koondise tasemel näidata.»

Kardinaalseid kannapöördeid uus peatreener siiski koondises teha ei kavatse. «Vana treeneriga oleme alati hästi läbi saanud ja visioon on suuresti sama,» kirjeldas Mölder. Tema silmis on esialgu ainus puudus see, et koondis pole saanud piisavalt palju koos harjutada.

«Püüan koondisele organiseerida rohkem kogunemisi, treeningmänge ja laagreid,» sõnas peatreener. Esimene ongi sel nädalavahetusel Viimsis, kus eestlannadega tulevad mõõtu võtma Soome saalihokinaised. Eestist on Mölder kohale kutsunud kõik potentsiaalsed koondise kandidaadid.

Novembris mängitakse maavõistlusmänge Läti vastu. «Väiksemaid vahe-eesmärke on tee peal mitu,» lubas Mölder. «Igal juhul üritame, et koondis saaks võimalikult palju koos harjutada, siis on ka lõpptulemus parem.»

Alaliit on seadnud Mölderile eesmärgi koondist edasi arendada. «Viimasel MMil nad kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud, tuleb siis otsast peale alustada, mis seal muud,» nentis Lillepalu.

2013. aasta veebruari algul algab järgmise MMi kvalifikatsiooniturniir. Selleks ajaks tuleb Mölderil naiskond, kuhu peaks kõigi eelduste kohaselt mahtuma ka vähemalt 5-6 tartlannat, võimalikult löögijõuliseks timmida.

Maailmas kuuendaks

«Kus Eesti naiste saalihoki praegu statistiliselt on, seal ta kohe kindlasti ei peaks olema,» leidis Mölder. Mulluse MMi 15. koht (20 osaleja hulgas) ei ole tema hinnangul see, mida Eesti naised tegelikult väärivad.

«Mulle meeldib ikka öelda, et kui Läti on maailmas viies, (nii meeste-, naiste- kui noortekoondis) siis meie peaksime olema vähemalt kuuendad,» sõnastas uus peatreener naiste koondise eesmärgi. Kui ettevalmistus õnnestub plaanipäraselt, on see eesmärk Mölderi kinnitusel täiesti täidetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles