Otepää saab helikopteri maandumisplatsiga kiirabijaama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Tartu Kiirabi kiirabiauto.
SA Tartu Kiirabi kiirabiauto. Foto: Margus Ansu

Sihtasutus Tartu Kiirabi ehitab talvepealinna uue kiirabijaama, et parandada meedikute töötingimusi. Uus maja aadressil Tartu mnt 1B peaks valmis saama tuleva aasta maikuus.

Tartu Kiirabi juhatuse esimees Ago Kõrgvee sõnul töötab sihtasutuse kiirabibrigaad Otepääl ka praegu. Meedikutele on aga tarvis esmajoones kaasaegsemaid töö- ja olmetingimusi.

Kuna Otepää on ühtlasi ka paik, kus leiab aset mitmeid suurüritusi, siis nende teenindamiseks peab kohapeal olema võimalus töötada rohkem kui ühel kiirabibrigaadil.

Arhitektuuribüroo Lunge & KO projekteeritud uude hoonesse on planeeritud ruumid patsientide erakorraliseks vastuvõtuks ning sisseseade ambulatoorseks läbivaatuseks. Olmetingimusi tahab jaam pakkuda ka ürituste ajaks saabuvatele täiendavatele brigaadidele. Hoone katusele on kavandatud helikopteri maandumisplats.

Maja loodab Tartu Kiirabi valmis ehitada ning sisustada ligikaudu ühe miljoni euro eest. Pidulik nurgakivi paigutamine leiab aset reedel, 9. septembril kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles