Aura laiendus toob terviseklubisse segasaunad

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura veekeskuse juhataja Kairi Ustav näeb juba praegu oma vaimusilmas terrassile rajatavat tervisekeskuse laiendust. «Tartus ei ole praegu sellist kohta, kus saab rahulikult koos perega lõõgastuda,» lausus Ustav.
Aura veekeskuse juhataja Kairi Ustav näeb juba praegu oma vaimusilmas terrassile rajatavat tervisekeskuse laiendust. «Tartus ei ole praegu sellist kohta, kus saab rahulikult koos perega lõõgastuda,» lausus Ustav. Foto: Sille Annuk

Aura veekeskus plaanib juba aasta pärast avada prae­guse väliterrassi kohal uuenenud terviseklubi, kus saak­sid segasaunades ja lebola­tes nautida üheskoos spaa- ja veemõnusid nii üksikud, paarid kui lastega pered.

Aura veekeskuse juhataja Kairi Ustavi sõnul vahetavad terviseklubi meeste ja naiste riietusruum tulevikus omavahel kohad ning muutuvad suuremaks. Praegu on meeste poolel 79 ja naistel 68 kohta, eelprojekti järgi on vastavad arvud 89 ja 104.

«Praegu on meestel rohkem kohti, aga tegelikult käib meil mehi vähem,» lausus Ustav ning põhjendas seda sellega, et naised hoolitsevad oma tervise eest rohkem.

Eraldatud osade kolm sauna jäävad alles, kuid praegusest aurusaunast tehakse auru-soolasaun.

«Nii et võimalus eraldi saunas käia jääb nii meestel kui naistel alles. Aga alates mullivannidest hakkab juba ühine ruum, kus käiakse ikkagi ujumisriietega,» selgitas Ustav, kelle sõnul polegi Tartus praegu sellist kohta, kus saaks rahulikult koos perega lõõgastuda. «Teistes Eesti spaades on need olemas, aga miks me peame sõitma Rakverre või Saaremaale.»

Jaapani saun

Praeguse väliterrassi kohale on kavandatud neli uut sauna, millest kõige eksootilisem on jaapani saun. «Seal on väike bassein, mille vesi on 40 kraadi. Üle 15 minuti ei soovitata seal olla,» lausus Ustav. Samuti tuleb meeste ja naiste ühisossa 100 kraadi leilisaun, kadakasaun ja sanaarium (60-kraadine valgusmängu ja aroomiga saun).

Juurde tuleb ka lebolaid, kus saab kuulata muusikat ja nautida vaadet Emajõele. Esialgne plaan on tuua lebo­lasse masseerivad vesivoodid, mille idee sai Ustav Austriast. Samuti plaanitakse uude ossa lobby- ehk kokteilibassein.

«Siis saad istuda vees ja juua mahla või smuutit, sest praegune kohvik hakkab teenindama nii veepargi kui uue terviseklubi poolt,» rääkis Ustav ning lisas, et tulevikus saab kohvikus osta ka käepaelaga. «Kõik ostud registreeritakse ja makstakse alles Aurast lahkudes.»

Koos uute saunadega ehitatakse terviseklubisse ka kolmkümmend inimest mahutav konverentsiruum, kus saab pidada seminare, kooseolekuid või sünnipäevi.

Aasta pärast valmis

Aura tehnika- ja ehitusjuht Veiko Praks ütles, et laienduse maksumuseks võiks vanas rahas olla 8 miljonit krooni ehk üle 500 000 euro. Positiivse stsenaariumi järgi algaks ehitus järgmise aasta veebruaris ning uuenenud terviseklubi võiks rahvale uksed avada aasta pärast septembris. «See aga tähendab, et hange tuleb kindlasti sel aastal ära teha ja ehitaja välja valida,» lausus Praks.

Ehitusjuhi sõnul räägib laienduse kasuks ka kümne aasta tagune projektiviga.

«See terrass on meil kogu aeg pinnuks silmas olnud, sest ta jookseb läbi. Pole mõtet investeerida veel umbes 2 miljonit krooni. Pigem ehitada sinna korrus peale ja anda inimestele puhkevõimalusi juurde,» rääkis Praks. Terviseklubi laiendust on kavas rahastada Aura enda teenitud jaotamata kasumist.

Suvel Aura juhtimise üle võtnud Ustavi sõnul tõuseb peale uuendust ka terviseklubi piletihind. «Kindlasti see tõuseb natuke, sest ka teenuseid tuleb juurde, aga me peame ta jätma tartlastele taskukohaseks,» ütles Ustav, kelle sõnul peavad veepark ja terviseklubi üleval ka ujulat, sest viimase kulud on kõige suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles