Lastefond kutsub vanakraamiturule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. septembril Tartus Emajõe kaldal aset leidval vanakraamiturul osalevad Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi vabatahtlikud, nad pakuvad seal müüa esemeid, mille on fondile annetanud Eesti ühiskonna tuntud inimesed.

Esemete müügist kogutud raha läheb rasket ainevahetushaigust põdevatele lastele toitesegude ostmiseks.

Müüki tulevad Epp Maria Kokamäe kuldkingad, Reet Linna kaelakee ja lips, Hedvig Hansoni pluus ja autogrammiga plaat, Ene Ergma käevõru, Age Oksa baleriinikingad, Märt Avandi mudelautod ja palju muud.

Haruldast ainevahetushaigust põdeva väikese Albiina organism ei ole võimeline tootma rasvhapetest vajalikku varuenergiat ning seetõttu on tal püsiv oht sattuda eluohtlikku ainevahetuskriisi. Albiinal tuleb pidada ranget dieeti. Ilma erilise toiteseguta, mille peale kulub igas kuus kuni 260 eurot, pole aga dieetravi võimalik. Haigekassa Albiina toitesegude ostmist ei rahasta.

1. septembril müüvad lastefondi vabatahtlikud mitmel pool Tartu linnas aga meeldib-märke, et koguda annetusi vastsündinute kollasuse analüsaatori ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles