Majandusteadlased õpetavad veebi teel ärikeelt

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli (TÜ) majandusteadlased on valmis saanud veebipõhise eesti ärikeele õpikeskkonna. Teenus on kõigile tasuta ning mõeldud peamiselt eesti keelt võõrkeelena õppivatele inimestele.

Ettevõtmise koordinaatori, TÜ majandusteaduskonna teaduri Anne Aidla sõnul on õppematerjalid eriti vajalikud neile, kes soovivad arendada ärikeele oskust, sest õppeteemad on turunduse, juhtimise, teeninduse ja kultuuridevahelise suhtluse valdkonnast.

«Samas on need kasulikud ning jõukohased ka üldkeele õppijatele, kes soovivad arendada oma sõnavara,» lisas ta pressiesindaja vahendusel.

Tegemist on Eestis esimese omataolise keskkonnaga. Keeleõppeks on küll igasuguseid erinevaid rakendusi loodud, ent otseselt eesti ärikeelele suunatud veebikeskkonda seni polnud, märkis Aidla.

Keeleõppija saab vaadata videoid, kuulata audiofaile ja lugeda erinevaid tekste ning teha väga erinevat tüüpi harjutusi. Samas on võimalik kohe saada tagasisidet, mis läks õigesti ja mis valesti.

Harjutuste koostamisel on jälgitud, et areneksid erinevad osaoskused (kuulamine, lugemine, kirjutamine, rääkimine) ja ülesannete tegemine oleks mugav ja huvitav.

Ärikeele veebiõppekeskkonnaga saab tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles