Ahhaa teadusõhtu sukeldub nanotehnoloogiasse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikool ja Ahhaa keskuse korraldataval teadusõhtul saab selgeks, mis on nanotehnoloogia, kas see on ohtlik ning mida Eestis selles vallas tehakse.

Teemaõhtu üks eestvedajatest, Tartu Ülikooli füüsikadoktorant Siim Pikker selgitas, et viimastel aastatel on nanotehnoloogia kui teadus meie igapäevases elus järjest olulisemaks muutunud.

«Nanotehnoloogilisi materjale leidub meil alates sokkidest kuni arvutiprotsessoriteni välja. Kuigi suurem nanotehnoloogiline osake on 1000 korda väiksem kui juuksekarva läbimõõt, siis mõjutavad need meie maailma tohutult.»

Teemaõhtu koosneb neljast pooletunnisest lühiettekandest, kus esinejad annavad ülevaate nanotehnoloogia hetkeseisust nii Eestis kui mujal. Esinevad akadeemik ja TÜ keemia instituudi direktor professor Enn Lust, TÜ materjaliteaduse vanemteadur Rünno Lõhmus jt.

Üritus on esimene pääsuke TÜ ja Ahhaa ühisest loengusarjast «Mõtlevale inimesele»,  mis annab aktiivsele kodanikule võimaluse ennast tasuta harida ja kohtuda Eesti oma ala tippspetsialistidega.

Huvilised on oodatid neljapäeval, 25. augustil kell 18. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles