Noorte kunst jõuab taas oksjonile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu loomekeskus ootab juba viiendat korda toimuvale Tartu noore kunsti oksjonile töid, mille loomisel võib inspiratsiooni ammutada teemast «Start».

Korraldajate sõnul on oksjonile oma töid esitama oodatud kõik loojad, kes tunnevad ennast noore kunstnikuna, kellel on mingigi seos Tartu linnaga ja kes on valmis oma töid oksjonil esitlema ning müüma «noore kunsti hinnaga». Korraldajad eeldavad kunstnikelt head kunstilist taset ja oma käekirja, vahendas Tartu linnavalitsuse teade.

Loomemajanduskeskuse arendusjuhi Külli Hanseni sõnul toodi eelmisele oksjonile 127 tööd ligi 70 kunstnikult. «Nii suur tööde hulk näitab, et kunstnikel on vajadus enda  loomingu näitamise järele ning oksjoni formaat muutub üha  populaarsemaks.»

Sellelgi korral valib laiapõhjaline komisjon tööde hulgast välja oksjonil müüdavad teosed. Oksjonile on oodatud ka tarbekunst, ehteid, heli- või valgusinstallatsioonid.

Tööde esitamise tähtaeg on 1. september, näituse avamine leiab aset 6. septembril ning oksjon ise on 7. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles