Alajaama katusele roninud poiss sai tõsiselt vigastada

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam
Alajaam Foto: Eesti Energia

Eile õhtul enne kella 19 juhtus Tartu vallas Lähte külas raske õnnetus 15-aastase poisiga, kes oli roninud Kaineli alajaama katusele.

Oletatavasti võttis poiss kinni alajaama tornis asuvatest isolaatoritest  ja sai seetõttu tugeva elektrilöögi, mille tagajärjel seiskus hingamine.

Kohale saabunud kiirabi suutis poisi hingamise taastada, praegu viibib kannatanu väga raskes seisundis intensiivraviosakonnas.

«See sündmus on perele ja lähedastele väga traagiline. Loodame väga, et poiss paraneb,» kommenteeris kurba sündmust Eesti Energia Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere.

Mere rõhutas, et elektriobjektid ei ole mänguplatsid ega teismeliste ajaviitekohad ja neist tuleb suure kaarega eemale hoida.

«Lapsevanemad peavad lastele ja noortele elektriohtudest rääkima, kuna hulljulge või asjatundmatu käitumine võib elektri puhul kaasa tuua väga tõsiseid tagajärgi,» lisas ta.

Kaineli alajaama uksed olid lukustatud ja tähistatud hoiatavate elektriohumärkidega. Jaotusvõrk on algatanud sisemise uurimise juhtunu üksikasjade selgitamiseks.

Lisainfo elektriohutusest:
https://www.energia.ee/et/about/presscentre/blog/-/asset_publisher/1mS7/content/blog_02062011_rabbit
https://www.energia.ee/html/static/campaign/elektriohutus/Elektrijanes_lapsevanemale.pdf

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles