SUVEPILT: Armastus filmi vastu ajab Kaarsillale

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartuff 2011.
Tartuff 2011. Foto: Kristjan Teedema

Tartu armastusfilmide festivalist on tema kuuendaks toimumiskorraks saanud selline rahvamagnet, et huvilised hakkavad istekoha saamiseks raeplatsile kogunema juba tunde enne esimese filmi algust.

Platsile paigutatud 1600 toolist jääb kaugelt väheks – pea sama palju, kui oli neil istujaid, on olnud ka seisjaid ning oma istevahendiga kohaletulnuid.

Mõned inimesed leidsid esmaspäeval koha koguni Kaarsillal, kust vaade oli ilmselt esmaklassiline, kuid heli kehvavõitu.

Kella kümnest näidatavate filmide vaatamiseks on peaaegu võimatu kohta saada, kuid päris öist filmi vaatama minnes on rohkem lootust.

Tänane filmiõhtu algab dokumentaalfilmidega kell 18 Athena keskuses, kus linastuvad põhjanaabrite «Salla – vaikus müügiks» ja ameeriklaste «Cool it!».

Raeplatsil näidatavad filmid on täna õhtul pärit soojadest riikidest: Kongo Vabariigis tehtud dokumentaalfilm «Benda Bilili!» samanimelisest ansamblist ning hispaanlaste «Sisemeri» eutanaasiast.
Festival tARTuFF kestab terve nädala, viimane film linastub ööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles