Vandaalid rüüstasid Barclay de Tolly mausoleumi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastatakse ka Barclay de Tolly mausoleumi ümbruskonda.
Külastatakse ka Barclay de Tolly mausoleumi ümbruskonda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei palub inimeste abi, leidmaks rüüstajaid, kes lõhkusid ja laamendasid Valgamaal Barclay de Tolly mausoleumi territooriumil.

Neljapäeval, 4. augusti hommikul teatati politseile, et Valgamaal Jõgeveste külas on lõhutud Barclay de Tolly muuseumi rajatisi, vahendas Lõuna prefektuur.

Sündmuskohale saabunud patrull selgitas välja, et lõhutud oli 14 plastikust alleevalgustit, neist üks koguni ära viidud.

Lisaks oli ära viidud parkimist korraldav tahvel, välja tõmmatud ja bussijaama ootepaviljoni taritud muuseumit tutvustav infotahvel, mõlgitud plekist Valga maakonna kaart, lõhutud kõrvalhoonete aknaid, seinu ning vihmaveetorusid. Vandaalitsemisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Valga politsei alustas juhtunu uurimiseks väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi 218 järgi.

Politsei palub kõigil, kes nägid ajavahemikus 3. august kell 23.00 kuni 4. august kell 5.00 muuseumi lähistel, sealsel parkimisplatsil või Jõgeveste külas kahtlaseid isikuid. Informatsiooni ootab politse telefonil 533 07161 või lühinumbril 110.

Soovi korral garanteeritakse teataja anonüümsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles