Kalevi tänava loominguline köök muudkui kasvab

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikuarhitekt Rutt Sööt (suurel pildil) seadis kursusevennaga kahasse rajatud firma Ökodisko OÜ kontori Tartu loomemajanduskeskuse põhjaliku remondi läbinud Kalevi 15 majas sisse nädalapäevad tagasi.
Maastikuarhitekt Rutt Sööt (suurel pildil) seadis kursusevennaga kahasse rajatud firma Ökodisko OÜ kontori Tartu loomemajanduskeskuse põhjaliku remondi läbinud Kalevi 15 majas sisse nädalapäevad tagasi. Foto: Kristjan Teedema

Maastikuarhitekt Rutt Sööt (suurel pildil) seadis kursusevennaga kahasse rajatud firma Ökodisko OÜ kontori Tartu loomemajanduskeskuse põhjaliku remondi läbinud Kalevi 15 majas sisse nädalapäevad tagasi.

Tema üks lemmikkoht selles kahekorruselises 500-ruutmeetrises hoones on ühisköök. «Siin võiks hakata tegema pannkoogihommikuid, kuhu koguneb kõigis kolmes majas töötav rahvas,» pakkus kohvipausi teinud maastikuarhitekt.

Rutt Söödile meeldivad vanad puumajad, kuid oli teisigi põhjusi, miks ta seadis end sisse Kalevi tänaval. «Algaja ettevõtjana ei tea ma veel paljusid äris vajalikke asju ning loomekeskuses saan tänu tugisüsteemile alati nõu ja abi küsida,» selgitas ta. «Kindlasti soosib siinne kirev loomekeskkond ka mõttetegevust.»

Tartus ja Lõuna-Eestis loomemajandust koordineeriva sihtasutuse Tartu Loomemajanduskeskus juhi Raul Oreškini sõnul tegutseb Kalevi 15 majas juba kuus loovettevõtet, sel kuul lisandub veel kaks ning maja mahutab kümme firmat.

Esimesed asukad on filmikompanii Pimik, maastikuarhitektuuribürood Tajuruum ja Ökodisko, kunsti- ja disainikauplus Disainimaja ning 3D- ja 4D-programmeerimisega tegelev ettevõte Visar Studio. Kalevi 13 majast kolis naabermajja ka Mikser Disain OÜ. Loomemajanduskeskuses on äriplaane kaitsnud 55 ettevõtet, neist 36 soovivad ruume rentida keskuse Kalevi 13, 15 ja 17 majas.

Facio Ehituse AS ja OÜ Elinord Ehitus renoveerivad Kalevi 15 ja Kalevi 17 hooned 933 279 euroga (14,6 miljonit krooni). Suurem osa rahast tuli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu avatud loomemajanduse tugistruktuuride toetamise meetmest, Tartu linn panustas 383 470 eurot (6 miljonit krooni).

Linnarahvas pääseb Kalevi 15 maja seestpoolt uudistama septembrikuu alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles