Väga madalale kukkunud õhurõhk tõuseb üsna kiiresti

Vilja Kohler
, reporter / reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu äärelinn.
Tartu äärelinn. Foto: Postimees.ee lugeja

Suure lume ja tuisu kaasa toonud tsüklon kukutas eile ka õhurõhu väga madalaks, nüüd on õhurõhk hakanud kiiresti tõusma.


Pühapäeval kella viie ajal õhtul näitas Ülenurmel asuva Tartu lennujaama ilmateenistuse baromeeter õhurõhuks vaid 710 mm Hg, mis on 50 ühiku võrra normaalsest (760 mm Hg) madalam.

«Madala õhurõhu rekord jäi seekord napilt püsima,» ütles Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Ilme Tampel. Viimase poole sajandi madalaimale tasemele ehk 709 mm Hg langes õhurõhk meil 1962. aasta 13. veebruaril.



Esmaspäeva esimesel tunnil hakkas õhurõhk taas tõusma ning Tampeli sõnul tõuseb see nüüd väga kiiresti. Täna kella ühe ajal päeval oli õhurõhk 725,2 mm Hg. «See on täitsa hea tõus, arvestades seda, kui madal õhurõhk eile õhtul oli,» märkis Ilme Tampel. «Aga tavalisele tasemele tõusmiseks kulub veel omajagu aega.»

Tõusev õhurõhk toob kaasa ka ilma jahenemise. Ülenurmel näitas termomeeter keskpäeval üht külmakraadi, eeloleval ööl tuleb meil kolm-neli kraadi külma. Teisipäeval ja kolmapäeval langeb termomeetri näit Tampeli hinnangul siinkandis kuni seitse kraadi alla nulli.

Pärast seda läheb ilma jälle soojaks ja viletsaks: neljapäeval, reedel ja laupäeval on meil taas oodata tugevat tuult ning lörtsi, mis läheb üle vihmaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles