Loomemajanduskeskus sai valmis teise maja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskuse uus hoone aadressil Kalevi 15.
Tartu loomemajanduskeskuse uus hoone aadressil Kalevi 15. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linnavalitsus andis eile kasutusloa Tartu loomemajanduskeskuse restaureeritud puithoonele aadressil Kalevi 15.

Loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškini sõnul hakkab uues majas juba tänasest tegutsema kuus loovettevõtet, augustis lisandub neile veel kaks ning kokku mahutab maja kümme ettevõtet. Seni ruumide ootel olnud ettevõtjad saavad nüüdsest hakata ametlikult teenuseid pakkuma, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Esimesed Kalevi 15 hoone asukad on filmikompanii Pimik, maastikuarhitektibürood Tajuruum ja Ökodisko, kunsti- ja disainikauplus Disainimaja ning 3D ja 4D programmeerimisega tegelev ettevõte Visar Studio.

Kalevi 13st kolib vastrenoveeritud majja üle Mikser Disain, kelle senises ruumis hakkab tegutsema Hingamisruum.

Tartu Loomemajanduskeskusele kuulub kolm maja Kalevi tänaval. Vastavalt Facio Ehituse AS ja OÜ Elinord Ehituse 2010. aasta mais tehtud ühispakkumusele renoveeritakse Kalevi 15 ja Kalevi 17 hooned kokku 933 279 euroga (14,6 miljonit krooni).

2009. aastal Tartu linna poolt asutatud SA Tartu Loomemajanduskeskus koordineerib katusorganisatsioonina loomemajandust Tartus ja Lõuna-Eestis, jagades loomemajandusalast infot, pakkudes alustavatele loovettevõtjatele inkubatsiooniteenust ning viies läbi valdkondlikku arendustegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles