Hiina tudengid käisid Tartu ülikooliga tutvust tegemas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Enam kui 50 tudengit Hiinast vaatavad lähipäevil ringi Tartus ja Tartu ülikoolis, kuhu paljud neist kavatsevad õppima tulla.

Turisti ringkäik Tartus algab Raekoja platsilt, ent grupp Shanghai ülikooli tudengeid pole Tartus lihtsalt selleks, et vaadata suudlevate tudengitega purskkaevu, vaid nii mõnelegi neist saab Tartu järgmisel õppeaastal kodulinnaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Hiina kõrgkoolidega koostööd otsivat Tartu ülikooli ja selle kliinikut kirjeldasid külalistudengid kui kõrgel tasemel õppeasutusi, kust saaks küllaga vajalikke teadmisi koju kaasa viia.

Shanghai ülikooli tudeng Dawna sooviks tulla meditsiini õppima, ta teab, et meditsiinihariduse kvaliteet on Tartu ülikoolis Euroopas kõrgelt hinnatud ja kohapeal leidis ta, et need kuuldused vastavad ka tõele.

«Tehnoloogiliselt ollakse siin väga heal tasemel ja siinsed inimesed on väga lahked, kes näitasid meile kõike ja me õppisime neilt väga-väga palju,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles