Renoveeritud Alatskivi loss avab reedel uksed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi loss.
Alatskivi loss. Foto: Sille Annuk


Alatskivi lossi restaureerimise lugu on kestnud juba kümmekond aastat, millest viimane  etapp üle kahe aasta. Nüüd on muinasjutuline loss valmis end huvilistele avama.


Esialgu ulmelisena tundunud unistus restaureeritud ja sisustatud Alatskivi lossist on tänaseks teoks saanud ja tulemused silmaga näha. Eksponeeritakse lossi  kui kultuuriväärtust ja vaatamisväärsust, mis toimib piirkonna turismimagnetina.

Esimese korruse näitustel saate teadmisi lossi ajaloost ja restaureerimisest, giididelt kuulete lisaks põnevaid legende ja lugusid ajast, mil loss oli parun Nolckenite kodu kuni tänase päevani. Teisel korrusel endistes külalistetubades on väärika koha leidnud Eduard Tubina muuseumiekspositsioon. Veel vaid ilusad võlvlagedega idatiiva keldriruumid ootavad uusi funktsioone ja väljaehitamist.


SA Alatskivi Loss juhataja Külli Must: „Loss vaimustab turiste ning on oluliseks Peipsiveere piirkonna turismimagnetiks. Vaadata ja kogeda on aga siinkandis nii mõndagi. Vaid heal tasemel koostöö võimaldab piirkonnal ühiste eesmärkide nimel pingutada selliselt, et lõpuks hakkab töö vilja kandma ja tulemusi märgatakse.“


Projekti rahastati  85% ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, lisandus Alatskivi valla omaosalus, toetas EV Kultuuriministeerium.

Alatskivi loss kutsub kõiki lossi tutvustusele reedel, 8.juulil:
- kell 15.00 - 18.30 igal täistunnil lossiekskursioonid giidide juhendamisel, lossiesisel väljakul sõidutab kaarikuga soovijaid Kopli Hobutalu
- kell 19.00 lossi roosiaias toimuval kontserdil esineb Maarja-Liis Ilus koos saatemuusikuga
Giidituurid, kaarikusõidud ja kontsert on kõigile tasuta. Avatud on Lossi Restoran.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles