Tartu Üliõpilasteater lööb kaasa rahvusvahelisel festivalil Valkas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Üliõpilasteatri näitlejad kannavad lavastuses «Ivanovite jõulupuu» lisaks tavalistele kostüümidele musti ja valgeid torbikuid, mille kavandas kunstnik Martiini.
Tartu Üliõpilasteatri näitlejad kannavad lavastuses «Ivanovite jõulupuu» lisaks tavalistele kostüümidele musti ja valgeid torbikuid, mille kavandas kunstnik Martiini. Foto: Kristjan Teedema

Suvekuumusest hoolimata ei istu Tartu Üliõpilasteater käed rüpes, vaid tegutseb hoogsalt mitmel rindel.



1.–3. juulini  pidas TÜT Värska lähistel maha oma traditsioonilise suvekooli. Teatri liikmed said lähemalt aimu näitlejatööle vajalikust Alexander-tehnikast, mida tutvustas ja õpetas selle ala spetsialist Karin Brown. Triksterist ja esivanemate mütoloogiast-kosmoloogiast käis rääkimas Hasso Krull ning Juhan Javoiš ja Kristjan Piirimäe viisid noornäitlejad kurssi evolutsioonilise psühholoogiaga.

Siiski ei möödu suvi päris ilma ülesastumisteta. 6.–10. juulini osaleb TÜT Valkas teatrifestivalil «Talvils 2011» oma viimase lavastusega A. Vvedenski «Ivanovite jõulupuu», mille on lavastanud teatri kunstiline juht Kalev Kudu.

Festival on pühendatud Valka linna esmamainimisele 725 aastat tagasi ja Valka Linnateatri 140. aastapäevale. Festivalil osalevad projektiteatrid ja sõltumatud teatrid Moskvast, Peterburist, Tuulast, Vilniusest, Jelgavast, Gatšinast, Tšeljabinskist, Kiievist ja Minskist. TÜT esindab mainekal festivalil ainsana Eestit ja Tartut. Festivali ajal toimuvad ka töötoad, mida juhendavad tuntud Moskva teatrikoolide õppejõud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles