Vudilasse tuleb Eesti suurim välisveepark

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu saab Jõgevamaal Kaiavere külas asuvas Vudilas möllata vees kahes väikelastele mõeldud basseinis. Järgmisel suvel peaks sama koha peal saama nautida aga hoopis pikemaid liugusid ja uhkemaid veemõnusid.
Praegu saab Jõgevamaal Kaiavere külas asuvas Vudilas möllata vees kahes väikelastele mõeldud basseinis. Järgmisel suvel peaks sama koha peal saama nautida aga hoopis pikemaid liugusid ja uhkemaid veemõnusid. Foto: Sille Annuk

Jõgevamaal Kaiavere külas eelmisel aastal avatud kogu pere mängumaale Vudilasse rajatakse juba järgmiseks suveks basseini ja liumägedega Eesti suurim vabaõhuveepark, mis läheb maksma üle 320 000 euro.



Vudila ühe omaniku Kajar Lemberi sõnul tähendab veepark rohkem kui 300 ruutmeetri suurust basseini koos mitmetasandiliste liuradadega. «Kõrgeim liurada tuleb üle kümne meetri ja see on juba väga atraktiivne igas vanuses veesõpradele,» selgitas Lember ning lisas, et basseini tuleb ka sügavam, täiskasvanutele mõeldud osa. Tulevikus lisandub veemaailmale suur liutoru.

Veepargi rajamine oli Vudila omanikel algusest peale plaanis ning esialgu pidi see valmima juba selleks suveks. Kuna see on aga väga suur investeering, lükati ehitus aasta võrra edasi. Veepargi rajamiseks küsiti toetust ka PRIA-lt.

Sügisel algab ehitus

«Nüüdseks on meil positiivne otsus käes ning kohe, kui sügisel uksed kinni paneme, lähevad ehitustööd raginal käima,» lausus Lember, kelle hinnangul ulatub investeering vanas rahas üle viie miljoni krooni.

Lemberi sõnul on nende suurim konkurent Tallinna lähedal Kurtnas asuv Vembu-Tembumaa, kus asub analoogne veepark, kuid Kaiaverre rajatav tuleb suurem. «Neil on ka suur, aga meil tuleb veel suurem,» lubas Lember.

Vembu-Tembumaa juhatuse liige Kai Lember ütles, et nad ei pea Vudilat oma konkurendiks. Üks on ühes, teine teises Eesti otsas ja külastajaid jätkub mõlemale. «Ka meil on lauasahtlis planeering veepargi laiendamiseks, aga millal ehituseks läheb, seda ei oska öelda,» sõnas Kai Lember.

Eelmisel suvel käis Vudilas üle 22 000 inimese ning selle arvuga jäid omanikud väga rahule. «Esimeseks hooajaks oli miinimumprognoos 10 000 külastajat, millega oleksime suutnud ka veel ellu jääda, aga helesinine unistus oli 20 000 ja ka see täitus,» rääkis Kajar Lember, kelle sõnul mõjutas külastatavust imeilus suvi.

Tavaliselt käib mängumaal päevas paarsada inimest, eelmise suve tipp-päevadel müüdi ligi 700 piletit.

Ka tänavuseks hooajaks tehti Vudilasse uuendusi. Juba sügisel ehitati mängumaa autoparkla serva 20 meetri kõrgune vaateplatvorm, kuhu saab ümbrust vaatama ronida ka ilma Vudila piletita. Samuti said selleks suveks valmis liivaga järveäärne rannaala ja mängutuba, töötab hobuste ja ponidega koduloomaala ning saab kütta torusauna.

Mõtteis on järvepuhastus

Ujumisvõimaluste parandamiseks on tulevikus plaanis ka puhastada osaliselt Kaiavere järve, sest praegu on selle põhi suplemiseks liiga mudane. «Ilmselt tuleb seda süvendada ja kindlustada, et muda ujumis-alale tagasi ei vajuks,» selgitas Lember.

Iga päev on Vudilas tööl 20 inimest, kuid suve peale annab mängumaa tööd rohkem kui 40 inimesele, kes on valdavalt pärit Tabivere vallast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles