SUVEPILT: iluuisukorüfeed tõmbab ikka Tartu tagasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Sportlasel ei ole kasulik treenida kogu aeg ühes kohas, põhjendas iluuisutamismaailma üks tipptreenereid Aleksei Mišin (pildil soniga) Venemaalt, miks ta leiab igal aastal tee Tartusse.

Äsja käis olümpiavõitjate ettevalmistaja oma hoolealustega Hispaania keskmäestikus ja nüüd on juba viiendat korda Tartus rahvusvahelise uisulaagri Mishin Mission peategelane. «Eestisse tõmbab meid selle uisulaagri kõrge organisatsiooniline tase, väga head taustajõud,» tunnustas Mišin, kelle tiimis on treenereid mitmest riigist.

«Meil on eestlastega väga head sõprussuhted,» lisas ta. «Kui sama head suhted kui inimeste vahel oleks ka meie riikide vahel, polekski enam rohkemat tahta.» Iluuisukorüfeed ja tema tiimi paelub siin veel see, et Tartu on nooruse linn, tudengilinn. «Meile meeldib väga teie Raekoja plats,» kiitis Mišin. «Peale selle armastame Eesti sööki, Tartus tehtud õlut ja Vana Tallinna likööri teega.»

Nimekaimatest õpilastest on Mišinil Tartus kaasas tänavune juunioride MMi hõbe Jelizaveta Tuktamõševa, meedia eest kiivalt eemale hoidev Jevgeni Pljuštšenko ning tänavune MM-pronks Artur Gatšinski (tagaplaanil). Just viimasega tehti Tartu Postimehe külaskäigu ajal koos koreograaf Georgi Kovtuniga (paremal) Sotši olümpia nimel tõsist tööd.

«Me ei nimetaks seda isegi teekonnaks olümpiale, pigem teekonnaks mäkke, kus tuleb läbida kõik etapid jalamist tipuni,» kirjeldas tipptreener. 28. juunist 10. juulini kestval Mishin Missionil osaleb 65 iluuisutajat 13 riigist. Mida kõike see seltskond oskab, saavad tartlased ja teised Lõunakeskuse külastajad näha kahel galaetendusel. Esimene neist on juba täna õhtul kell 18 ja teine 9. juulil kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles