Täringuveeretajad tegid oma klubi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauamänguklubi privaatruumis ei sega ükski heli välismaailmast, isegi mobiiltelefonidel pole seal levi. Pildil klubilised Aapo Reitsak (vasakult), Veljo Hagu ja Erkki Laanemets.
Lauamänguklubi privaatruumis ei sega ükski heli välismaailmast, isegi mobiiltelefonidel pole seal levi. Pildil klubilised Aapo Reitsak (vasakult), Veljo Hagu ja Erkki Laanemets. Foto: Sille Annuk

Entusiastid räägivad, et lauamängude mängimine on keeruline ettevõtmine, sest alati on midagi puudu. Kas ei ole mänguhuvilist seltskonda, sobivat ruumi, lauda või hoopiski mängu ennast.



Kolme peale kokku 46-aastase laua- ja rollimängukogemusega Erkki Laanemets, Veljo Hagu ja Aapo Reitsak on kuulnud isegi juttu sellest, kuidas ühe mängija seltsielu vajus täiesti soiku seepärast, et tema sõbrad ei olnud sellisest ajaveetmisest huvitatud.

Hagu ja Laanemets on sõbrad, mängukaaslased ja ka kolleegid infotehnoloogia vallas ning kõik niisugused probleemid on neile teada-tuntud.

Nii tuligi ühel õhtul pähe mõte teha oma lauamänguklubi – selline, kus kõik vajalikud komponendid oleks alati olemas.

Kolmandaks inimeseks otsiti kiirelt ala asjatundja Aapo Reitsak, keda huvilised teavad Ludo lauamängupoest.

Ideaalne mängukoht

«See on noore eduka inimese väärtuslik hobi,» rääkis Hagu sihtrühmast ning ütles, et oodatud on nii algajad mängurid kui ka fanaatikud, võimalust end proovile panna leiab kõigile.

Laanemetsa sõnul on nende eesmärk pakkuda kohta, mänge, õpetusi ja kaaslasi, mitte mängimist populariseerida.

Jääb vaid loota, et Tartus on küllalt palju maksejõulisi mänguhuvilisi, kes on huvitatud klubiga liitumisest.

Ka kõige halvema variandi korral jääb klubi Hagu sõnul kindlasti avatuks aasta lõpuni, selleks on raha kõrvale pandud. Tegijad on aga päris kindlad, et mängijaid koguneb piisavalt palju, et kulud tasa teha.

Leitud ruumidega on kõik kolm ülimalt rahul. Sobiv pind leiti Ülikooli tänava kangialusest Illegaardi pubi vastast, endistes Kodusalongi ruumides.

Erkki Laanemets rääkis, et ka ärakolinud kaupluses oli olnud väga esoteeriline õhkkond ning lauamängude müstilise maailma jaoks on punastest tellistest võlvlaed ja keldrikorrus ideaalsed. Vahetada tuli vaid mõned kivid, hankida sobivad lauad ja mugavad toolid.

Esimene suur ja ametlik mäng peeti eelmisel laupäeval, kui rahvas kogunes kuuetunniseks Republic of Rome’i maratoniks, mis lõppkokkuvõttes kestis kümme tundi.

Nime alles otsitakse

Praegu on klubi lahti neli päeva nädalas – teisipäeval, neljapäeval, laupäeval ja pühapäeval – koguni keskööni. Reitsaku sõnul saavad klubi liikmed lahtiolekuaega pisut ka ise mõjutada, kuid nendel väljakuulutatud aegadel on alati keegi kohal.

Edaspidi on plaanis mängupäevi lisada ning tulevikuunistuseks on olla lahti iga päev.

Praegu on klubi veel nimeta, kuid homme lõpeb internetikonkurss ning kolmik peab valima viiest populaarseimast ühe välja.

Seega on hiljemalt reede õhtuks teada, kas klubist saab näiteks Sinu Käik, d37, Würfel või hoopis uskumatult pikk The Boarding Game Society of Extraordinarily Long Names and Extraordinarily Confusing Name Endings Chainsaw Elephants.

Lauamänguklubi
• Asub Ülikooli 5 keldrikorrusel.
• Lahti T, N kl 16–00 ja
L, P kl 12–00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles