Parimad seisavad kümnete valikute ristteel

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Rõivassepp on valiku ees — kas minna pärast gümnaasiumi edasi õppima muusikat või valida hoopis mingi muu ala.
Karmen Rõivassepp on valiku ees — kas minna pärast gümnaasiumi edasi õppima muusikat või valida hoopis mingi muu ala. Foto: Sille Annuk

Karmen Rõivassepa hääl on selline, mida nimetatakse raadiohääleks: mahe, voolav, omapärane ja jääb meelde. Selline, mis ütleb, et hääle omanik oskab kohe päris kindlasti laulda.


Tänavu Mart Reiniku gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetav Karmen Rõivassepp mitte ainult ei oska, vaid ka tahab laulda. Lisaks keskkoolile said äsja läbi ka lauluõpingud Ülenurme laulustuudios Ursel Oja käe all.

Just Ursel Oja oli üks suurimaid põhjusi, miks Valga tüdruk kodulinnast Tartusse tuli. Teiseks ka arvamus, et siin on ehk hariduse kvaliteet parem.

Musikaalsuse juured on nagu ikka peres. Rõivasseppade pere vanemad on mõlemad koorides laulnud ja kõik viis last käinud pisikesest peale muusikakoolis. Karmenil pesamunana oli seega terve rodu eeskujusid ning klaverit õppima ei olnud teda üldse vaja sundida.

Ka džässini, mis on praegu tema põhistiil, jõudis ta just tänu vennale, kes seda kuulas.

Vanemad õed-vennad on valinud teised teed, kuid hobikorras mängivad klaverit. Ja kõigil pere kogunemistel võetakse ikka laul üles. Lisaks on Karmen Rõivassepp õppinud kitarri ja Ülenurmes ka saksofoni, kuid viimase kohta ütleb, et mängida ta seda ei oska, sai vaid teada, kui raske seda teha on.

Tööharjumus aitas

Praegu on neiu ristteel, mida võivad mõista vaid teised sama edukalt gümnaasiumi lõpetanud: tänu väga headele tulemustele on kõik teed lahti ja tuleb välja valida üks, mida mööda edasi minna. «Aga valida ma ei oska,» on Karmen Rõivassepp praegu veel üsna nõutu.

Kuigi ta sai kõigis ainetes parimad hinded, olid tal loomulikult omad lemmikud ja mitte nii lemmikud. Näiteks keemia oli kõike muud kui südamelähedane, kuid tuli lihtsalt ära teha. Väga meeldis talle aga ajalugu.

«Ma olen harjunud endaga tööd tegema,» selgitas Karmen, kuidas nii häid tulemusi saada. Selle harjumuse eest on ta tänu võlgu kunagisele lapsehoidjale, kes suunas teda algusest peale näiteks pärast koolist koju jõudmist kohe kodused tööd ära tegema.

Igatahes on tal sügav soov muusikaga edasi tegelda ja kindlasti professionaalsel tasemel. Et materjali temas selleks jagub, tõestavad ka mitmed võistlused, kus ta on osalenud.

Viimati sai ta aprillis rahvusvahelisel «Tähtede laulu» võistlusel teise koha, eelmisel aastal võitis aga Saaremaa solistide ja duettide võistluse.

Esimese koha on ta saanud ka näiteks Jõulutähel, Viru Laulul ja Võruvisioonil.

Superstaariks ei taha

Aga superstaari-saatesse pole ta kunagi pürginud ega kavatsegi, sest formaat ei meeldi. «Ei istu see, et kohe pead olema superstaar,» arvas naerusilmne Karmen Rõivassepp, et Eesti-suuruses riigis ei olegi see üldse võimalik. Pealegi kahtlustab ta, et tema žanriga oleks seal raske läbi lüüa.

Neiul on olnud ka juba oma soolokontserdid, muusikakooli lõpukontsert, mis tuli ette kanda kolmel korral, neist üks oli ka kodulinnas Valgas.

Kes ise Karmen Rõivasseppa kuulda tahab, võib minna näiteks sel laupäeval kell kaheksa Pühajärve restorani, kus neiu astub üles koos Ursel Ojaga.

Arvamus

Ursel Oja
Lauluõpetaja:

Mulle meeldib Karmen Rõivassepa töökus, see on minu jaoks absoluutne, ta on väga töökas ja põhjalik inimene.

Ta on väga hea improvisaator ja tal on väga hea muusikaline maitse juba välja kujunenud.

Kindlasti saab temast väga hea džässilaulja.

See suund, kus ma olen teda aidanud, improvisatsiooniline muusika, ongi tema jaoks õige suund, ma olen selles päris kindel.

Ta peaks saama professionaalseks lauljaks, ta saaks sellega kindlasti hakkama.

Me kindlasti jätkame koostööd, meil on laval väga hea keemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles