Eaka naise piinarikkalt tapnud mees läheb vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus tunnistas 45-aastase Enn Tuuma süüdi naisterahva tapmises piinaval viisil ning määras mehele karistuseks 15-aastase vangistuse.

Kui esialgu oli talle esitatud süüdistus tapmises piinaval ja julmal viisil, siis kohtus leidis tõendamist vaid tapmine piinaval viisil.

Sama süüasja raames tunnistas kohus 54-aastase Nikolai Grohovski süüdi grupiviisilises röövimises, mis on toime pandud raske tervisekahjustuse tekitamisega ja sissetungimisega. Grohovskit karistas kohus 8-aastase vangistusega. Kui esialgu oli ka Grohovskile esitatud süüdistus tapmises piinaval ja julmal viisil, siis see ei leidnud kohtus tõendamist ning kohus kvalifitseeris süüdistuse ümber.

Röövimisele kaasaaitamises süüdistatud 53-aastase Sergei Tšolokjani mõistis kohus õigeks, kuna ei leidnud tõendamist, et ta oleks kaassüüdistatavatele kuriteo toimepanemiseks kaasabi osutanud.

Süüdistuse järgi juhatas Tšolokjan Tuuma ja Grohovski 6. augustil 2009 Jõgevamaal Pajusi vallas Arisvere külas üksikuna elava 77-aastase naise maja juurde, olles teadlik teiste süüdistatavate kavatsetusest toime panna röövimine.

Grohovski ja Tuum tungisid röövimise eesmärgil 6. augusti ööl vastu 7. augustit 2009 kannatanu elamusse, kus peksid ja piinasid eakat naist, põhjustades viimase surma. Kokku said süüdistatavad naise elukohast röövimise käigus sularaha vähemalt 8850 krooni.

Tuuma süüdistatakse lisaks selles, et pärast tema ema saunas puhkenud tulekahju esitas ta 2009. aasta juulis kindlustushüvitise saamise avalduse juurde nimekirja esemetest, mida nimetatud kogustes ja süüdistatava nõutud summas tulekahju hetkel saunas ei olnud. Sellega pettis Tuum süüdistuse järgi kindlustusfirmalt välja 47 400 krooni.

Menetluskulude katteks peab Tuum hüvitama 4362,26 eurot ja Grohovski 938,95 eurot.

Solidaarselt peavad nad lisaks tasuma 8177,29 eurot.

Kannatanu esitatud tsiviilhagi katteks peavad Tuum ja Grohovski solidaarselt tasuma 504,90 eurot ning Tuum üksi 489,56 eurot. Kindlustuskelmusega tekitatud kahju katteks mõistis kohus Tuumalt välja 3029,41 eurot riigi tuludesse, kuna kannatanu ei soovinud selle hüvitamist.

Tuumale ja Grohovskile mõistetud karistuse kandmist arvestatakse nende kahtlustatavana kinnipidamisest, esimese puhul 7. oktoobrist 2009 ja teise puhul 23. septembrist 2009.

Kõik süüdistatavad on eelnevalt korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles