Parimate eksamitulemustega abiturient sai viimase nelja kolm aastat tagasi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maali-Liina Kulla saavutas ülihead riigieksamitulemused - viiest eksamist kolm sooritas ta 100 punktile.
Maali-Liina Kulla saavutas ülihead riigieksamitulemused - viiest eksamist kolm sooritas ta 100 punktile. Foto: Sille Annuk

Usutluses tänavuse musterõpilase Maali-Liina Kullaga (20) tekib kõige pikem paus pärast küsimust, millal neiu viimati hindeks nelja sai. Mõne hetke pärast meenub Maali-Liinale, et see oli kolm aastat tagasi füüsikas.

Selge – kolmede kohta ei tasu ilmselt küsidagi, poetan kommentaariks. Seitsmelapselisest perest pärit Maali-Liina Kulla saab homme oma lõpudiplomi ja kuldmedali kätte Hugo Treffneri gümnaasiumist.

Maali-Liina usub, et just järjepidev töö gümnaasiumi jooksul tagas talle niivõrd head eksamitulemused. Neiu tegi kokku viis riigieksamit – neist keemia, matemaatika ja kirjandi eest sai ta 100 punkti, kuid ka ülejäänutes oli tal maksimumtulemus käega katsuda. Inglise keele eksamil kogus Maali-Liina 96 punkti, bioloogias 97.

«Nii häid tulemusi kindlasti ei osanud oodata, tunne on päris hea,» jääb neiu oma edu kommenteerimisel tagasihoidlikuks. «Ma tegin eksamid just nendes õppeainetes, mida ma väga naudin.»

Kõige rohkem naudibki ta reaalaineid ja eriline lemmik on paljude õpilaste «hirm» - matemaatika. «Mulle meeldib, et seal saab vähesega teha palju, pannes loogika mängu. Lahendad ülesandeid ja kui vastused välja tulevad, siis on hea tunne.»

Enne Hugo Treffneri gümnaasiumisse astumist õppis Maali-Liina Tartu Kivilinna gümnaasiumis ja pärast põhikooli lõpetamist omandas ta aastakese teadmisi Inglismaa koolis Carisbrooke High School.

Edasised plaanid seovad teda Eestiga, nimelt plaanib neiu astuda Tartu Ülikooli arstiteaduskonda. «Mulle meeldib, et see eriala on akadeemiline väljakutse – seal on ühendatud bioloogia, keemia, matemaatika, kuid samas saan ka inimestega suhelda.» Maali-Liina jätkaks arstiks saades oma perekonnatraditsioone: ka tema ema ja isa on arstiks õppinud. Isa, patoloog doktor Andres Kulla töötab praegu Inglismaal.

Faktist, et Maali-Liina iga päev vaid raamatutes ei tuhni, annab aimu tema pikk hobide nimekiri. Muu hulgas on ta aastaid mänginud jalgpalli, kuuludes Tartu Tammeka võistkonda. Neiu igapäevaste tegevuste hulka kuulub ka noortetöö tegemine kirikus ja musitseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles