Alžeerlane rikkus Kagu-Eestis riigipiiri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir
Eesti piir Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Piusa piirivalvurid pidasid kinni 31-aastase Alžeeria kodaniku, kes kinnitas, et soovib minna läbi Eesti Poola tööd otsima. Reisidokumente mehel kaasas ei olnud ning ta anti üle Vene piirivalvuritele.


Lõuna prefektuuri teatel tuvastasid piirivalvurid ebaseadusliku piiriületuse kolmapäeva, 15. juuni varahommikul kella 5 paiku. Võmmorski küla lähedal märgati läbi valvekaamera inimese ebaseaduslikku piiriületust suunaga Venemaalt Eestisse.

Eestisse saabus seljakotiga meesterahvas, kellel olid seljas tumedad riided ning peas nokamüts.

Piirivalvurid tõttasid koos jäljekoeraga sündmuskohale, kus otsiti piiriületajat ning küsitleti külaelanikke. Juhtunust anti teada ka Vene kolleegidele, kes leidsid arvatavasti piiririkkujale kuulunud paberlehed, millele olid kirjutatud ühe Alžeeria kodaniku andmed.

Otsingud jätkusid ning kella 15 paiku tabati kahtlustatav isik Matsuri küla toitlustuskohast.

Mees viidi edasi Piusa kordonisse, kus talle koostati kiirmenetlusprotokoll rahatrahviga. Sealt edasi saadeti ta taas Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles