Piltuudis: Google StreetView on Tartus tagasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google StreetView tehnika pildistab taas Tartut.
Google StreetView tehnika pildistab taas Tartut. Foto: Kristjan Teedema

Mullu hilissügisel Tartus ringi vuranud spetsiaalsete pildistamisseadmetega varustatud autod on tagasi Emajõelinnas, et pildistada kolmemõõtmelisena üles tänavad ning olulisemad objektid.


Sügisel kogusid autod muu hulgas Tartu objektide GPS asukohti ja pilte. Samuti lasermõõdistamise teel saadud objektide kujusid ning liiklusmärkide infot.

Eeldatavalt võib tulevikus Google StreetView rakendusest leida põhjalikku materjali ka Eesti kohta.

AS Regio teatel on tegemist eelmise aasta katsetööde jätkuga, mis kestavad 19. juulist kuni suve lõpuni. Sõidetakse peamiselt põhimaanteedel, linnade keskosades ja suurematel tänavatel. Autod liiguvad vaid mööda avalikke teid ja olulisi turismiobjekte.

«Privaatsusküsimused on meile väga olulised. Seetõttu oleme oma tegevuse kooskõlastanud andmekaitseinspektsiooniga ning hoiame ka edaspidi neid oma kavadega jooksvalt kursis,» kinnitas Regio juht Teet Jagomägi.

Kui Google kasutab tehtud pilte oma StreetView teenuses, hägustatakse kõigi piltidele jäänud inimeste näod ning kohe pärast piltide avalikustamist luuakse võimalus esitada taotlus oma valduste StreetView-st kustutamiseks.

«Küll aga võivad kõik turismiobjektidega seotud ettevõtjaid, asutused ja kohalikud omavalitsused soovi korral saata meile kutseid StreetView piltide tegemiseks juba täna.» Jagomägi hinnangul on see suurepärane vahend turistidele sihtkohtade tutvustamiseks, eriti välisturiste silmas pidades. «Katsume nendega võimalusel arvestada juba katsetööde käigus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles