Tartu muudab huvitegevuse pearaha jagamise süsteemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi toetab linn pearahaga spordi-, kultuuri- (sh erahuvikoolid) või noorsootöö valdkonna siseselt harrastaja valikul vaid ühte huviringi.
Edaspidi toetab linn pearahaga spordi-, kultuuri- (sh erahuvikoolid) või noorsootöö valdkonna siseselt harrastaja valikul vaid ühte huviringi. Foto: Caro / Trappe

Tartu linnavalitsus saatis volikogule huvitegevuse toetamise korra muudatused, mille kohaselt hakkab linn maksma iga lapse eest pearaha kuni kolmes huviringis osalemise eest, eelisalad tuleb igaühel endal määrata.

 Veebipõhine osaluse kinnitamise süsteem laieneb järgmisest aastast ka laagritele ja erahuvikoolidele.

«Eelmisel aastal edukalt käivitunud veebipõhist osalemise kinnitamise süsteemi on kavas täiendada, et huvitegevusele suunatud raha oleks laste huvidest lähtuvalt võimalikult hästi ära kasutatud ja linnal oleks selge ülevaade,» kommenteeris abilinnapea Tiia Teppan.

Peamine sisuline muudatus võrreldes senikehtinud korraga seisneb selles, et edaspidi toetab linn pearahaga spordi-, kultuuri- või noorsootöö valdkonna siseselt harrastaja poolt esimese eelistuse saanud huviringi. Huviringis osalejal tuleb valdkonnasiseselt valida endale eelisala. Nii maksab linn ühe harrastaja eest maksimaalselt kolm pearaha - ühe spordi-, ühe kultuuri- ja ühe noorsootöö valdkonnas. «Eesmärk on mitmekesisus – laste tasakaalustatud ja mitmekülgne areng. Samuti annab selline süsteem hea ülevaate harrastajate eelistustest ja teadmise, kuhu tuleks linnal tulevikus rohkem panustada. Noorte huvitegevus on olnud Tartu üks prioriteete - pearahasid pole selles valdkonnas kärbitud ka kõige keerulisematel aegadel,» ütles Teppan. Ta lisas, et linn seisab ka selle eest, et ühelgi lapsel ei jääks pere majandusliku olukorra tõttu huviringis käimata.

Kuna veebis osaluse kinnitamise süsteem on huvitegevuses edukalt toiminud, on linnal kavas seda järgmisest aastast laiendada ka erahuvikoolidele ja laagritele.

Laagri korraldaja peab linnale esitama osalejate nimekirja hiljemalt üks kuu enne laagrivahetuse algust ja sellest hetkest saab lapsevanem või täisealine osaleja kinnitada laagris osalemist. Kinnitus peab olema tehtud laagrivahetuse lõpukuupäevaks. Uue korra kohaselt tuleb laagri korraldamiseks toetuse taotlus esitada 1. septembriks.

Ka huvitegevuses on kavas mõnevõrra muuta taotluste ja nimekirjade esitamise ning osaluse kinnitamise tähtaegu. Ühingud ja klubid peavad taotlused esitama 1. septembriks, osalejate nimekirjad 1. oktoobriks ning osaluse kinnitamine harrastaja või lapsevanema poolt peab olema tehtud 1. novembriks.

Täna arutab huvitegevuse toetamise korda Tartu linnavolikogu hariduskomisjon, homme kultuurikomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles