Sibulateel Alatskivil tuleb sääsepüüdmise MM

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivi Puhkemajas peeti mullu 11. juunil esimesed Eesti sääsepüüdmise meistrivõistlused.
Kivi Puhkemajas peeti mullu 11. juunil esimesed Eesti sääsepüüdmise meistrivõistlused. Foto: Sille Annuk

Laupäeval, 11.juunil kell 20 kogunevad Sibulatee sõbrad ja fännid Alatskivile, et osaleda maailmameistrivõistlustel sääsepüüdmises.



 

Sääsepüüdmise meistrivõistluste idee on pärit Soomest, kus sääsepüüdmise MMi on korraldatud juba aastaid. Kuid suure surve tõttu on võistlused juba teist aastat ära jäänud ja nii toimuvad võistlused Eestis teist korda. Käesolev suvi annab püüdmiseks suurepärased tingimused. Jõudu ja osavust katsutakse nii individuaalselt kui meeskondlikus arvestuses. Kindlasti selgub, kas ületatakse eelmise aasta maailmarekord, mille omanik on Rein Leib (2 minutiga 24 sääske).

Eelmisel aastal korraldas võistlused MTÜ Sibulatee, sel aastal võtab aga korraldamisjärje üle Sibulateega seotud MTÜ Alatskivi Kultuuritall. Samuti on muutunud osalemiskoht - Alatskivil endise mõisatalli sisehoovis on parajalt ruumi ja õhk sääskedest paks. Võistluste esindaja Kalev Kuke sõnutsi on sääsepüüdmine lõbus ja seltskondlik tegevus, mis ei vaja treeninglaagrit ja millega saavad hakkama kõik. Seega pole osalejatele seatud vanuse-, soolise või rahvusliku kuuluvuse piiranguid. Parimatele on Sibulatee liikmed välja pannud auhinnad.

Sääsepüüdmise MM toimub Sibulateel Tartumaal Alatskivil Apollo Belvedere hoovil, mis Tartust jääb  40 kilomeetri kaugusele. 

Osalemine eelregistreerimisega (11. juuni hommikuks) meilil info@sibulatee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles