Glaskeki tühja hoone üüris Lasita Maja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Lasita Aken aknaraamid.
AS Lasita Aken aknaraamid. Foto: Sille Annuk

Tartus tegutsev Eesti üks suurimaid puitmajatootjaid Lasita Maja võttis tosinaks aastaks üürile pankrotistunud Glaskeki pea uue 10 000-ruutmeetrise tootmishoone Tartu külje all Pihva külas.


«Läbirääkimised olid pikad ja pingelised, midagi ei tulnud kergelt, aga lõpptulemusega oleme väga rahul,» ütles Lasita Maja juht Kaido Maisvee.

Glaskeki endisest hoonest saab Maisvee kinnitusel Lasita Maja peamine tootmiskompleks, kus on plaanis kasvatada firma senine tootmismaht lähiaastatega vähemalt kahekordseks. See omakorda tähendab pärast kolimist vajadust ka lisatööjõu järele.

Usaldus maksab

Hoone omanik, Swedbank Grupi kinnisvarahaldusettevõte Ektornet Management Estonia on selle juhatuse esimehe Meelis Šokmani sõnul tehinguga väga rahul.

«Nii suurt üürilepingut tehes on ääretult oluline, kui usaldusväärne on partner. Lasita Maja me usaldame, sest see on eksportiv, kaua tegutsenud ettevõte, kellel on väga selge tulevikuvisioon,» rääkis ta.

Ektornet ostis pankrotistunud Glaskeki tootmishoone eelmise aasta lõpus enampakkumisel 40 miljoni krooni eest ning hakkas kohe hoonele üürnikku otsima.

Huvilisi oli Šokmani sõnul peale Lasita Maja veel teisigi, kuid pigem oli sedavõrd suurele tootmishoonele üürniku leidmine keeruline ülesanne. «Tartu ja Tallinnagi ümbruses on üsna piiratud nende ettevõtete hulk, kellel võiks vaja minna 10 000-ruutmeetrise pinnaga tootmishoonet,» nentis ta.

Hinda, mille eest suurhoone üürile anti, kumbki pool ei avalikusta. «Leppisime nii kokku, et ei räägi hinnast, aga oleme mõlemad kompromissiga rahul,» ütles Lasita Maja juht Maisvee.

Lasita Maja hakkab tootmist ümber kolima oma Tähe tänava tehasest juuni alguses ning loodab saada kolitud 1. septembriks. «Eks see kolimine on üks suur ettevõtmine,» märkis Maisvee.

Seda, kas Lasita Maja kolib oma praegusest tootmishoonest päris välja või jääb tootmine mingis osas Tähe tänavale alles, on Maisvee sõnul vara öelda. «Arutame seda veel,» lausus ta.

Pankrotivara

Glaskek avas uue, ehituse ja sisustusega koos 160 miljonit krooni maksnud Baltimaade suurima aknatootmistehase 2007. aasta lõpus. Majanduslangus tegi aga oma töö ja mullu augustis kuulutas kohus välja firma pankroti. Kui hoone oli pankrotivarana eelmise aasta lõpus 40 miljoniga enampakkumisel, kaalus ka Lasita Maja Maisvee kinnitusel selle ostmist, kuid pidas hinda lõpuks liiga kalliks.

Maisvee ütles, et Lasita Maja tunneb endiselt huvi tootmiskompleksi ostmise vastu tulevikus, kuid iga hinna eest ostjaks ei tiku.

Hoone praegune omanik Ektornet Manage­­ment Estonia on juhatuse esimehe Šokmani kinnitusel valmis hoonet tulevikus müüma, sest firma tegelebki keerulises majandusseisus pankrotti läinud ettevõtete kinnisvara ostmisega, et neid hiljem edasi müüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles