Ulmejutuvõistluse peapreemia pälvis Triinu Meres

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kirjandusfestivali Prima Vista kodulehest.
Fragment kirjandusfestivali Prima Vista kodulehest. Foto: kirjandusfestival.tartu.ee

Täna kuulutati välja kirjandusfestivali Prima Vista raames toimunud Eesti Ulmeühingu ja kirjastuse Fantaasia ulmejutuvõistluse tulemused, esikoha pälvis Triinu Meres jutustusega «Joosta oma varju eest».

Esikoha preemiasumma oli 250 eurot. Teise koha võitnud Kadri Pettai sai auhinnaks 150 eurot ning kolmanda preemia saanud Maniakkide Tänav 100 eurot.

Võistlustöid hinnanud žürii nimel sõna võtnud kirjanik Veiko Belials andis auhindamistseremoonia eel võistlusest lühikese ülevaate. Seekordset tekstisaaki hinnates torkas silma suur surma- ja teispoolsusetemaatika kasutamine, rohkem oli lugusid fantaasia- ja õuduskirjanduse vallast, vähem leidus teaduslik-fantastilisi jutte.

Palju oli kohtumisi üleloomulikuga – olgu selleks siis ingel või kurat, kummitus või tulnukas. Ära märgiti veel, et tekstid tundusid olevat tihtilugu inspireeritud rohkem nähtud filmidest ja teleseriaalidest kui loetud kirjandusteostest, võidulugusid see märkus küll ei puudutanud.

Laekunud 73-st võistlustööst jõudis teise vooru edasi 21 teksti, millest žürii järjestas finaalvoorus 10 paremat. Need võistlustööd ilmuvad kirjastuse Fantaasia välja antavas Raul Sulbi koostatud antoloogiasarjas «Täheaeg». Esikümnesse jõudnud tööde autoritega võetakse ühendust.

Jutuvõistluse žüriisse kuulusid Veiko Belials, Juhan Habicht, Eva Luts, Raul Sulbi ja Siim Veskimees. Võistluse rahalised auhinnad tulid Eesti Kultuurkapitalilt.

Viimati korraldasid Eesti Ulmeühing ja kirjastus Fantaasia Prima Vista festivali raames ulmejuttude võistluse 2004. aastal. Toona võitis konkursi hiljem romaanivõistluselgi silma paistnud Meelis Friedenthal jutustusega «Nerissa».

Seekordne esikümme:

1. Triinu Meres «Joosta oma varju eest» (48 punkti)
2. Kadri Pettai «Muna» (41)
3. Maniakkide Tänav «Ajudega töötajad» (32)
4. Tea Roosvald «Nõiamoori Miisu» (30)
5. Ülle Lätte «Udriku küla naised» (22)
6. Liina Laks «Väike needus» (18)
7. Leila Tael «Roxanne» (17)
8. Taavi Kangur «Kirjutatud elu» (15)
9. Aleksander Batanov «Dahlbergide aed» (13)
10. Tea Roosvald «Öösiti ma nutan» (11)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles