Tartus Lutsu raamatukogus algas lugerite ajastu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luger
Luger Foto: SCANPIX

E-raamatute lugerite esimesi laenajaid Ülle Algma-Vare loodab uudse vidinaga saada targemaks. Lutsu raamatukogu Tartus tegi aga lugerite laenutamise algusega ajalugu.


Lutsu-nimeline Tartu linnaraamatukogu on direktor Asko Tamme teada Eestis esimene lugereid laenutama hakanud raamatukogu. Eile sai selle pidulikult esimesena endale seitsmeks päevaks abilinnapea Jüri Sasi. Linnavalitsus oli eraldanud kuue lugeri ostmiseks reservfondist 1000 eurot.

Esimeste huviliste hulgas sai ühe neist kunstiandeline tartlanna Ülle Algma-Vare, laenutajaks ja selgituste jagajaks oli tehnikakirjanduse osakonna juhataja Ülo Treikelder. «Esimene mõte laenata lu­gerit on see, et laps saaks natuke targemaks ja ma ise samuti,» ütles Algma-Vare.

Eesmärgid

Esialgu saab laenajatele lu­geris kaasa anda neid eesti ja maailma kirjandusklassika teoseid, mis ei ole autorikaitsega kaetud. Nende autorite surmast on möödunud vähemalt 70 aastat.

Sääraste teoste hulgas on ka A. H. Tammsaare «Tõde ja õigus», mille esimese köite on linnaraamatukogu ise e-raamatuks muutnud.

Lugerite sihtrühmana näeb Treikelder vaimusilmas kohustusliku koolikirjanduse lugejate põlvkonda ja vaegnägijaid (lihtne kirja suurendada).

Aastapäevanädal

Lugerite laenutamisega eile hommikul algas linnaraamatukogu 98. aastapäeva tähistamise nädal, mille kavas on sündmusi mitme maitsega kirjandushuvilistele.

Täna kell 11 esitleb TEA kirjastus oma uusimaid veebirakendusi ja -väljaandeid. Kell 18 tuleb KA Teater vaatajate ette «Tulemängudega», milles Eduard Vilde ja Friedebert Tuglase «kirjasõda» mängivad Jaan Urvet ja Kristjan Kuntu.

Järgmistel päevadel kohtuvad lugejatega kirjanikud Mati Soonik, Olev Remsu, Piret Bristol, Veiko Belials ja Leo Kunnas. Kirjastuse Fantaasia raamatute soodusmüük on 8. aprillil kell 11–19.
Aastapäevanädala üksikasjalik kava on raamatukogu veebilehel www.luts.ee.

Kõik üritused on linnarahvale tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles