Luunjas maadles 250 matimeest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka-rooma maadlus.
Kreeka-rooma maadlus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval maadeldi Luunjas 34. korda Jaan Jaago mälestuseks. Matil käis ümmarguselt 150 kreeka-rooma maadlussportlast, kokku 24 klubist, sh. külalised Lätist 6 klubiga.

Hinnates selle traditsioonilise maadlusturniiri pikka ajalugu, tasub meenutada sedagi, et nendest võistlustega on läbi aastate, paljude perekondade poistest saanud tublid ja tuntud maadlussportlased: Tiit ja Aap Uspenski, Einar, Ergi ja Evar Kont (olid võitjad kokku kuuel korral), Feliks ja Kristja Press tulid võitjaks kokku kaheksa korda jne.

Olümpiamängudele on nende võistluste «vilistlastest» tartlastest jõudnud esimesena Andreas Steinbach (Kalevi/Englas Spordikool, saavutas kahel olümpial 5.koha), samast spordikoolist võistles kolmel OMil Helger Hallik ja Toomas Proovel (EMÜ SK) olid meie nö. saadikud olümpiamängudel, kuigi otseseid üritajaid oli teisigi (näiteks Tõnis Naarits ja Kristjan Press).

Loodetavasti vaid koolivaheajast tingituna oli tartlaste tänavune osalemine suhteliselt kesine. Esikolmikusse jõudsid: Oleg Kolevatsov, Mihkel Laansalu, Karli Pärna ja Jaanus Lepik (kõik Tartumaal) ja Alar Otsa linna esindajana. Samas väärivad kiitust ka medalivõitjatele nö. varbale astunud - Vjatšeslav ja Aleksander Artasov, Ats Mitt,Taavi Traks, Aigar Koger, Roman Sosikov, Raul Lepaste, Aleksander Sidov, Keyt Muuga, kes kõik said vastavalt neljanda või viienda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles