Miina Härma Gümnaasiumist saab IB kool

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasium.
Miina Härma gümnaasium. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavolikogu otsustas sõlmida haridus- ja teadusministeeriumiga halduslepingu Miina Härma Gümnaasiumis Rahvusvahelise Bakalaureuseõppe Organisatsiooni (IBO - International Baccalaureate Organization) õppekavade rakendamiseks.

Miina Härma Gümnaasiumis on tehtud ettevalmistusi IB õppe korraldamiseks kõigis kolmes kooliastmes, et pakkuda Tartus elavatele välismaalastele võimalust koolitada oma lapsi rahvusvaheliselt tunnustatud õppekavade alusel, vahendas linnavolikogu pressiesindaja.

IB õppe rakendamine toetab rahvusvahelist koostööd nii riigi kui linna tasemel, soodustab välisõppejõudude ja –teadlaste Eestisse kutsumist, diplomaatide roteerimist ning välisspetsialistide töötamist Eestis.

Gümnaasiumiastmes IBO õppekava rakendamiseks peaks Miina Härma Gümnaasium saama vajaliku tunnustuse juba järgmiseks õppeaastaks, alg- ja keskastmes hiljemalt 2014. aasta augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles