Käre külm sunnib valvsusele

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmunud torude sulatamine.
Külmunud torude sulatamine. Foto: SCANPIX

Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste ütles, et eile hommikul pakane busside väljumist ei takistanud, kõik läksid kenasti käima. Bussipargi õuel oli külmakraade 20-21 ja Kaljuste tööle minnes mõnevõrra murelik, aga kõik toimis. Kui veel külmemaks läheb, mõjutab see kindlasti ka bussiettevõtte tööd.


«Öösel tuleb kindlal kellaajal bussidel ahjud tööle panna, et bussid hommikul kõik tööle läheks. Pehme ilmaga pole see oluline, nüüd on vaja teha kindlad liigutused,» selgitas ta. «Eks pesemist peame piirama. Kui laseme bussi pesulast läbi, kus on niiske kliima, siis võivad õhusüsteemidesse probleemid tulla.»

Tartu Veevärk sai juba üleeile külmaga seotud kaheksa kõnet küsimusega, kas vesi on ära. Kes on ukse lahti jätnud, kes akna, nimetas põhjusi Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapp. Ettevõte jälgib olukorda aga tähelepanelikult, sest lumest puhtaks kasitud teede all läheb külmumispiir väga kiiresti sügavamale edasi. Kapp ütles, et enamik kohti, kus külm mullu liiga tegi, on nüüdseks juba ümber ehitatud, välja arvatud ühe majapidamise juures, kus ei tahetud uut asfalti lõhkuda.

Majaomanikel soovitas Kapp väga tähelepanelik olla, panna kinni aknad ja uksed. Kui veetoru läheb läbi müüri ja müür on paljas, oleks mõistlik sinna külma kaitseks lund kuhjata.

Kui torudega probleemid tekivad, soovitas ta veevärki helistada, et spetsialistid saaksid põhjuse välja selgitada, soovitusi anda ja vajaduse korral aidata.

Lubja tänava kodutute varjupaiga juhataja Viktor Karhu sõnul pole külm ilm ööbijate arvu suurendanud. «Meil on kogu aeg maja rahvast täis ja ilm pole seda mõjutanud. Täna ööbis siin 54 inimest ja kõik olid need, kes kogu aeg siin käivad,» ütles Karhu, kelle sõnul on varjupaigas kohti vähemalt 80 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles