Eesti võimlejad näitasid Kanadas kõrget taset

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VK Janika võimlejad: ülemises reas  vasakult Liisa Varblane, Evelin Mutli,
Laura Varblane
Alumises reas vasakult Merili Savolainen, Viktoria Bogdanova, Carmel
Kallemaa, Marlen Miilaste, Maris Pagel, Ilona Aigro.
VK Janika võimlejad: ülemises reas vasakult Liisa Varblane, Evelin Mutli, Laura Varblane Alumises reas vasakult Merili Savolainen, Viktoria Bogdanova, Carmel Kallemaa, Marlen Miilaste, Maris Pagel, Ilona Aigro. Foto: VK Janika.

Kanadas, Torontos toimus 20.-24. jaanuarini  Koop Cup 2011 ilu- ja rühmvõimlemisvõistlus. Osales 14 riiki neljalt kontinendilt.

Võistlused viis läbi tunnustatud Kanada-Eesti võimlemisspetsialist,  proua Evelyn Koop. Evelyn Koopi on autasustatud ka Eesti Vabariigi poolt Eesti Vabariigi Valgetähe teenetemärgiga. Evelyn Koopi võib lugeda Kanada võimlemise maaletoojaks, kui aastal 1951 alustas ta treeneritööga Torontos.


Koos rahvusvahelise turniiriga tähistati võimlemise 60. aastapäeva Kanadas.


Võistlused toimusid erilistes tingimustes, Toronto Convention Center ´i teatrilaval.
Suurejooneline turniir algas Galaõhtuga, kus esinesid kõikide osavõtvate maade võimlejad, olümpiavõitja Jevgenia Kanajeva ja maailmameister Anna Bessonova. Etenduseks põimitud kontsert kestis kaks tundi ja publiku lemmikuks said Anna Bessonova, Jevgenia Kanajeva ning  popuriimuusika saatel esitatud kahe palli kava, mis pärineb kaheksakümnendatest aastatest ja mille esitasid võimlejad, kes tegid seda ka kaheksakümnendatel aastatel originaalis.

Esimesena astusid võistlustulle kolmteist  juunioriklassi iluvõimlejat. Rõngaharjutuse sooritasid võistlejad tagasihoidlikult ja oli näha, et esinemine teatrilaval ei ole neile igapäevane. Vahendikaotusi oli mitmeid ja mõni võimleja lennutas vahendi isegi lava alla. 
 

Eestit esindas juunioriklassis Carmel Kallemaa (VK Janika, treener Janika Mölder). Mitmevõistluses pidi Carmel kõrgete lindi visete asemel sooritama madalamad visked ja vähendama riske, sest juba soojendusel jäi lint mitu korda vermide külge rippuma.
Üldkokkuvõttes lõpetas Carmel mitmevõistluse teise kohaga. Esimeseks tuli kanadalanna Patricia Bezzubenko, kes elab ja treenib Venemaal Irina Vineri Olümpiakeskuses. Kolmanda koha võitis Kristine Shaldybin Ameerikast.


Juunioride finaalis võitis  neljas  kavas esikoha Petricia Bezzubenko, hõbeda Carmel Kallemaa ja kolm pronksi Ronit Shamuilov Ameerikast ning ühe pronksi Serena Lu Ameerikast.

Meistriklassis võistles  kolmteist iluvõimlejat. Olümpiavõitja Jevgenia Kanajeva Venemaalt ei startinud, kurtes veidike kehva tervist.

Eestit esindasid Viktoria Bogdanova (VK Janika Tallinn, treener Galina Kedrina) ja Tartu parim iluvõimleja Evelin Mutli (VK Janika, treener Maire Kamarik). Evelinile Mutlile oli Koop Cup esimeseks võistluseks meistriklassis. Uuendatud programmiga sai Evelin  hakkama ja lõpetas võistluse kümnenda kohaga. Viktoria Bogdanoval ebaõnnestus mitmevõistluses mitu kava  ja ta pidi leppima kuuenda kohaga.

Kuldmedali võitis Mehiko esindaja Veronica Alejandra  Navarro Bliz, kes pani oma temperamendiga  kogu publiku rõkkama. Hõbe- ja pronksmedali jagasid jaapanlannad Asai Misato ja Shimizu Kana. Meistriklaasi finaalvõistlusele pääses Viktoria Bogdanova kolmel alal ja Evelin Mutli ühel alal. Rõngaharjutuse finaalis võitis Viktoria kulla ja hoogsalt esitatud rõngakava eest pärjati Evelin Mutli pronksmedaliga.
Kurikaharjutuses jäi Viktoria Bogdanova jagama kolmandat, neljandat kohta argentiinlanna Ana Milagros Carrasco Piniga.

Rühmvõimlemises võistles nii juuniori- kui meistriklassis kolm võistkonda. Eesti  VK Janika juunioride võistkond (treener Maire Kamarik) esitas esmakordselt uut kava, mis on koostatud Kristiina Noore poolt. Kahel katsel said tüdrukud üle 17 punkti, millega võideti Koop Cup 2011 kaheksa punktise eduga Kanada juunioride ees. Rühmas tegid kaasa kaksikõed Liisa ja Laura Varblane, Evelin Mutli, Merili Savolainen, Marlen Miilaste, Maris Pagel ja Ilona Aigro.

Meistriklassi võistluse  võitis Soome OVO, teine oli Eesti VK Rütmika ja kolmas Kanada .

Täpsed tulemused leiad siit:
http://koopcup.blogspot.com/2011/01/koop-cup-results-are-in.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles