Tartu kunstimuuseum ja raamatukogu saavad ühise maja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleldi lumme mattunud jalgratas Tartu linnaraamatukogu esisel asuvas rattaparklas.
Pooleldi lumme mattunud jalgratas Tartu linnaraamatukogu esisel asuvas rattaparklas. Foto: TPM

Tartu linn ja riik asuvad ühiselt rajama Tartu kunstimuuseumile ja linnaraamatukogule uut ühendmaja, täna kuulutati välja rahvusvaheline arhitektuurikonkurss tulevase hoone kavandamiseks.

Viimastel aastatel on Tartus korduvalt arutatud, kuhu võiks rajada linnaraamatukogu uue hoone, kuid ikka ja jälle on takerdutud vaidlustesse, nüüd peaks olema kompromiss sündinud ja Emajõe äärde kerkib kunstimuuseumi ja linnaraamatukogu ühismaja, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nii linnale kuuluva raamatukogu kui riigi hallatava kunstimuuseumi juhid tunnistasid, et ruumikitsikus on neid vaevanud juba aastaid, ühendmajas lisanduks praegustele hoonetele, kus on umbes 6500 ruutmeetrit pinda, veel 10 000 ruutmeetrit.

«Kõige lihtsamalt öeldes on meil väljas natuke alla poole nendest raamatutest, filmidest, muusikaplaatidest, kõigest, mida tahame välja panna, ja lugejakohti on meil umbes kümnendik sellest, mida me tahame panna,» rääkis linnaraamatukogu direktor Asko Tamme.

Uue maja valmimise aeg ei ole täpselt teada, kuid see peaks juhtuma 2015. või 2016. aastal, Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul on tegemist väga suure projektiga, mistõttu võib hoone valmimine võtta ka märksa rohkem aega, kuid tähtis on see, et kultuuriministeeriumiga on jõutud kokkuleppele, kuhu ja millises koostöös ehitama hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles