Betti Alveri kirjandusauhinna pälvis Nirti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nirti.
Nirti. Foto: Erakogu

Eesti Kirjanike Liidu välja antava Betti Alveri kirjandusauhinna pälvis tänavu Triin Põldra, kirjanikunimega Nirti.

Auhinnatuks sai neiu romaan «Ja anna meile andeks meie võlad» (Petrone Print 2009), mis tuli võitjaks kaheksa nominendi hulgast.

Žürii esimees Heiki Vilep sõnas auhinna üleandmisel, et kuigi teoste lähtematerjal oli tugev, oli neist mitmete puhul tunda kiirustamise märke ning lisas, et nii autorid kui toimetajad peaksid teostele viimase lihvi andmisele rohkem tähelepanu pöörama.

Laureaat Nirti leidis, et teda ühendab Betti Alveriga inimeste siseheitluste kujutamine ja naise mõttemaailmale keskendumine. Oma loomingu põhiteemaks nimetas ta üksildusega toimetulemist ning rõhutas, et kirjutamises pole midagi romantilist. «Seda enam peaks austama inimesi, kes on suutnud kirjutada oma esimese raamatu ning küllap mõistis seda ka Betti Alver,» ütles laureaat.

Betti Alveri kirjandusauhinda antakse poetessi testamendi kohaselt igal aastal parimale hingedepäevade vahelise perioodi jooksul ilmunud debüütteosele luule-, proosa- või draamavallas. Auhinnastipendium 15 000 krooni pärineb Eesti Kultuurkapitalilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles