Ametiühing nõuab ka GoBusi palgatõusu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GO Bus linnaliinibuss Tartus.
GO Bus linnaliinibuss Tartus. Foto: Sille Annuk.

Transpordi Ametiühing esitas läinud nädalal 940-kroonise põhipalga tõstmise nõude GoBusile ja samasse gruppi kuuluvatele bussifirmadele Automen ja Tarbus.


Varem on samasuguse taotluse saanud Atko Grupi ettevõtted ja AS Sebe.

Ametiühingu teatel ootavad järge veel Hansabussi ja Mulgi Reiside grupp ning suuruselt viies bussifirma M.K. Reis-X.

Ametiühing kiidab, et GoBus on üks Eesti kolmest tublimast palgamaksjast, kus palgatase ületab näiteks Atko Grupi bussijuhtide palka 2000−3000 krooni võrra. Põhipalgad on aga firmades ühesugused.

Transpordi Ametiühingu Lõuna-Eesti ja reisijateveo sektsiooni koordinaator Aare Kübarsepp ütles, et kuigi ametiühingu põhipalga tõusu nõue on kõigis ettevõtetes ühtlaselt 940 krooni, kujuneb tegelik palgatõus ilmselt suuremaks seal, kus praegu vähem makstakse.

«Peame tööandjaid võrdselt kohtlema ja häid töökohti hoidma. Seetõttu on madalamate palkade tõstmine meie prioriteet ja korralikud firmad võivad lisatasude arvelt ka pisut leevendust saada,» tunnistas Kübarsepp ametiühingu taotluse võrdsustavat iseloomu.

Transpordi Ametiühing tugineb enda teatel oma ettepanekutes masueelsele kokkuleppele tööandjatega, mille järgi pidi juba 2009. aastal tõstma bussijuhtide alampalga 75 protsendini Eesti keskmisest.

«Ettepanekud on tulnud, ei ole veel jõudnud nendesse süveneda,» ütles GoBusi Tartu regiooni direktor Valter Keis. Nii ei ole tema sõnul ka võimalik veel öelda, milliseks kujuneb firma vastus.

GoBusi juhatuse esimees Rene Alpius ütles, et saatis ametiühingu ettepanekud edasi firma finantstöötajatele, et selgitada, mida nende rakendamine kaasa tooks. Põhipalgaga on seotud ju ka preemiad ja lisatasud. Reeglite järgi on firmal aega seitse päeva vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles