Villu Reiljan nõustab Tiit Veeberit

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Villu Reiljan.
Riigikogu liige Villu Reiljan. Foto: Liis Treimann

Pistisenõudmises kohtus süüdi mõistetud endine keskkonnaminister ja riigikogu liige Villu Reiljan asus suvel tööle tuntud Tartu soojaettevõtja Tiit Veeberi alluvusse.


Kuigi Reiljan tunnistab, et on juuni algusest Veeberi nõunikuna Giga palgal, ei soovinud ta oma uuest töökohast ise pikalt rääkida. «Töötan jah, aga mis siis? Ega ma avalikus teenistuses tööl ole ja seetõttu pole minu töökoht ka oluline,» ütles Reiljan lühidalt. «Olen seal juba esimesest juunist, aga ma räägin, et see pole eriti kellegi asi, kus ma töötan.»

Ka küsimusele, millised on tema kui nõuniku tööülesanded, ei soovinud Reiljan vastata. «Ei ole vaja küsida... ma olen nõunik ja see pole kellegi asi, mida ma teen. Töö on töö ja ongi kogu lugu. Ma annan omanikule ja juhatajale aru, mitte ei targuta tervele maailmale, mida ma teen. Ei ole lihtsalt vajadust,» jäi Reiljan endale kindlaks.

Arenev firma

Giga omaniku Tiit Veeberi sõnul pole tal varem nõunikku olnud, aga kuna firma areneb, siis tekkis ka vajadus. «Firma kasvab ja midagi pole teha. Ajad muutuvad ja ka tarvidused muutuvad,» lausus Veeber.

Soojaettevõtja sõnul on ta Reiljaniga juba 20 aastat tuttav, kuid ometi ei nõustunud Veeber väitega, et tegu on teenega vanale tuttavale.

«See kaup oli meil ikka juba päris vana asi. Isegi juba enne seda aega, kui ta ministriks sai. Meil oli kokkulepe, et ta tuleb siis, kui ükskord on vaba ja on valmis tulema,» ütles Tiit Veeber.

Keskkonnaküsimused

Reiljani tööülesanded on Veeberi sõnul eelkõige seotud keskkonnaküsimustega ning tööd jätkub.

«Nüüdisaegne seadus ja kõik need regulatsioonid. Neid on ikka päris palju. Ma arvan, et tööd jätkub päris pikalt. Me kavatseme oma turbatootmist oluliselt laiendada, tema kogemused ja nõuanded on ikka väga vajalikud. Neid soid ei tea, mõnest tuleb vesi välja viie ja mõnest kolme aastaga. Selleks peavad teadjad inimesed olema,» rääkis Veeber.

Küsimusele, kas Reiljani palkamist ei seganud süüdimõistev kohtuotsus, vastas Veeber eitavalt.

«Mina ei pea seda millekski. See ei seganud ja elukogemus ka maksab midagi. Igal hommikul kell kaheksa arutame läbi, mis tehtud ja mis teha on vaja jne. Kõik on väga asine ja tõsine,» kinnitas Veeber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles