Galerii: proffide rajal pedaalisid ka nooremad ratturid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastesõidud kuuluvad Tartu rattaralli programmi juba 31 aastat ning nagu näha, muutub üritus järjest populaarsemaks. Klubi Tartu Maratoni juht Indrek Kelk tõdes, et nagu kolm nädalat tagasi peetud jooksumaratoni puhul kipub ka rattaralli kõrvalürituste osalejaskond põhiüritusest tasapisi suuremaks kasvama.

Nii ootasid korraldajad tänaste laste rattasõitude starti kuni 4000 noort spordisõpra ja arvestades päikeselist ilma ning tänavatel nähtud rahvamassi võib oletada, et selline number tuli ka täis. Hiljem täpsustas klubi Tartu Maraton, et noori rattureid kogunes kokku siiski 3510, kuid on aukartust äratav arv seegi.

Mudilased võistlesid 500 meetri pikkusel tillusõidul, koolieelikud 1,1 km sõidul. Suuremad juba minimaratonil 5,2 ja 10,5 km distantsidel.

Laste kõrval sai kõva trenni nii mõnigi lapsevanem. Millegipärast ei tahtnud paljud vanemad ka oma kuue-seitsmeaastasi lapsi üksi rajale saata, vaid eelistasid sörkida nende kõrval, tekitades nii vähekogenud ratturite hulgas veidi segadust. Lapsed pedaalisid ka üllatavalt kiiresti, mistõttu sai nii mõnigi end oma võsukese järel hingetuks spurtida.

Ei saa salata, et sugugi mitte kõik pole nädalavahetusel Tartus peetavate rattavõistluste üle õnnelikud. Suletud ristmike juures ummikutes käitusid autojuhid üsna närviliselt. Kohati paistis, et just nüüd, mil rattasõitude ja tänavate sulgemiste eest hoiatati juba ammu, püüab autoga linnas seigelda tavapärasest rohkem inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles