Hausenberg hüppas Leedus paljajalu uue isikliku rekordi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikutalent Hans-Christian Hausenberg.
Kergejõustikutalent Hans-Christian Hausenberg. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Šiauliais peetaval Balti noorte mitmevõistluse matšil püstitas 16-aastane Ülenurme gümnaasiumi õpilane Hans-Christian Hausenberg paljajalu uue isikliku kõrgushüpperekordi ning liigub uue maailmarekordi graafikus.

Noormehe vanaema ja treeneri Karin Hausenbergi sõnul oli täna keskpäevaks seitse ala läbi ning oodati teivashüppe algust.

«Päris hästi on läinud. Näiteks kuulitõukes, kõrgushüppes ja kettaheites püstitas ta isikliku rekordi,» sõnas treener ning luges ette senised tulemused: 100 meetrit 10,91, kaugushüpe 7,49, kuul 16,37, kõrgushüpe 1,95, 400 meetrit 51,59, 110 meetrit tõkkeid 14,45 ja ketas 48,20.

Kõrgushüppe rekordi püstitas noormees paljajalu hüpates. «Hüppas jah paljajalu. Ta ütles, et tunnetab nii jalga kõige paremini. Tal on tugev pöid ja ega see talle liiga tee. Võtsime talle kõrgushüppe naelad küll kaasa, aga ta ütles, et need on talle ebamugavad ja jäigad,» rääkis tulemustega rahul olev treener.

«Kokkuvõttes läheb väga hästi. Oleme vist jällegi uue maailmarekordi graafikus,» lausus Karin Hausenberg. Viimati püstitas Hans-Christian U18 vanuseklassi seitsmevõistluse maailmarekordi märtsis, kui ta sai kokku 5873 punkti.

«Aga nüüd ta teeb kümnevõistlust ja kõige tähtsam on täita selle aasta Columbia noorte MMi norm. See on 6500 punkti ja meil juba peaaegu täis, kuigi kolm ala on veel teha,» lausus vanaema. Seitsme alaga oli Hans-Christian kogunud 5922 punkti.

Tartu spordiseltsi Kalevi kuuluv Hans-Christian Hausenberg elab Tartus ning õpib Ülenurme gümnaasiumi kümnendas klassis. Vanaema käe all on noormees treeninud esimesest klassist peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles