Kirjandusfestivali Prima Vista avamisse sekkus vihm

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali avamisel rääkis Prima Vista tänavune patroon Valdur Mikita algatuseks kiivitajatest ja siilidest, kelle pildid on trükitud festivali brošüüri.
Festivali avamisel rääkis Prima Vista tänavune patroon Valdur Mikita algatuseks kiivitajatest ja siilidest, kelle pildid on trükitud festivali brošüüri. Foto: Kristjan Teedema

Tartu loodusmaja ja loomemajanduskeskuse pargis sekkus täna kirjandusfestivali Prima Vista avamisse väike vihm. See ei seganud leedu kirjanikku Alvydas Šlepikast, kelle raamatu «Minu nimi on Marytė» avaldas eelmisel nädalal Tartu kirjastus Toledo.

Paljud avamisele tulnud tartlased ja ka leedu kirjaniku kolleegid Hispaaniast, Saksamaalt, Venemaalt, Rootsist ja mujalt pugesid vihmavarju alla, kuid Šlepikas ei pannud isegi vihmakeepi õlgadele.

Nii kuulas ta kerges vihmasajus Tartu linnapea Urmas Klaasi, Prima Vista juhatuse esimehe Ilona Smuškina ja festivali patrooni Valdur Mikita sõnavõtte. Nõnda jälgis ta ka bluusiduot Andres Roots & Raul Terep, Mari Kalkuni ja Lauri Sommeri esinemist ning neid kõiki taustal saatvat elektroonilist müra, mida tekitas Kiwa.

Täna õhtul on ta oma raamatu «Minu nimi on Marytė» esitlusel linnaraamatukogu saalis. Neljapäeval viivad Prima Vista korraldajad leedulase koos teiste kirjanikega Palupõhja rabaretkele. Laupäeval, festivali viimasel päeval, ootavad teda lugejad tänavuse Prima Vista partnerlinnas Põlvas.

Homses Tartu Postimehes on juttu Alvydas Šlepikase raamatust «Minu nimi on Marytė». See viib lugeja Ida-Preisimaale aastasse 1946, kui meesteta ja isadeta jäänud naised ja lapsed olid täielikult punaarmeelaste meelevallas. Sõduritele oli sisendatud, et nad on fašistliku kiskja koopas ja võivad teha kõike, mis aga pähe tuleb. Sest «ei ole süütuid sakslasi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles