Poska Akadeemia esitleb õpilaste uurimistöid tervest Eestist

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poska Akadeemia konverentsi avas Tartu Ülikooli õppejõud Henn Voolaid.
Poska Akadeemia konverentsi avas Tartu Ülikooli õppejõud Henn Voolaid. Foto: Karel Veemaa.

Neljapäeval algas ja reedel jätkub Tartus üle-eestiline uurimistööde konverents Poska Akadeemia.

See on sündmus, kus gümnaasiumi õpilased saavad tutvustada uurimistöid, anda ülevaate praktilise töö tulemustest või esitleda oma õpilasfirmat.

Poska gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Kristiine Kurema ütles, et tulijaid on mitmest Tartu koolist, Viljandist, Nõost, Koerust, Räpinast, Tallinnast ja koguni Saaremaalt.

Õpilased on uurinud näiteks E-ainete mitmekesisust saiatoodetes ja seost riknevusega, eelarvamusi ja tegelikkust saksa lambakoera suhtes, muinassaabaste rekonstureerimist tänapäeva tingimustes, tahvelarvutite rakendusi, suguvõsasid, legende, nõidu ning paljut muud.

Uurimistööde koostamine on Eesti gümnaasiumis kohustuslik ning akadeemia eesmärk on tõsta õpilaste uurimistööde taset, anda edasiviivat tagasisidet.

Kaks päeva kestev konverents kätkeb endas lisaks õpilasettekannetele populaarteaduslikke loenguid, töötubasid erinevates Tartu õppeasutustes, teadukeskuse AHHAA külastust.

Kui esimesel päeval loeti ettekandeid ajaloolises Tartu rahu majas ehk Tartu Jaan Poska Gümnaasiumis, siis reedel kuuleb neid Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis alates kella 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles