Lämmi- ja Pihkva järvel lõppeb selleks talveks kalastamine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Lämmijärve jääle Mehikoormas läbi Kalastusinfo.ee veebikaamera.
Vaade Lämmijärve jääle Mehikoormas läbi Kalastusinfo.ee veebikaamera. Foto: Kalastusinfo.ee

Halvaks ja ettearvamatuks muutunud jääolude tõttu keelab Lõuna prefektuur homsest mineku Lämmi- ja Pihkva järve jääle nii maastikusõidukitega kui ka jalgsi.

Kuna jääolud Lämmi- ja Pihkva järvel on viimastel nädalatel püsinud plusskraadide tõttu oluliselt halvenenud, keelatakse alates 4. märtsist jääleminek Põlva- ja Tartu maakonna piires, vahendas Lõuna prefektuur. Piirivalvurid paigaldavad järvelemineku enimlevinud kohtadesse ka vastavad hoiatussildid.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Miksoni sõnul on jääolud väga ohtlikud ning ennekõike on see tingitud kevadistest temperatuuridest, tugevast jääalusest veevoolust, vihmasajust, päikesest ja tugevast tuulest. «Tegemist on jääga, mis inimest ei kanna ja on eluohtlik,» sõnas Mikson. Ühtlasi avaldas ta lootust, et kalamehed ei võta keeldu eirates tarbetuid riske.

Peipsil kehtestatud piirangud jäävad esialgu samaks ehk järvele tohib minna Kallaste linna ja Lagedi küla vahelisel alal kuni ühe kilomeetri kauguseni kaldast. Lagedist Vasknarvani aga kuni viie kilomeetri kaugusele. Välistada aga ei saa, et lähiajal peab politsei- ja piirivalveamet ka Peipsil jääleminekut piirama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles