Luunjas rassivad maadlejad ja avatakse temaatiline fotonäitus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Jaago.
Jaan Jaago. Foto: Eesti Spordimuuseum

Laupäeval peetakse Luunja keskkoolis rahvusvahelisi Jaan Jaago nimelisi mälestusvõistlusi kreeka-rooma maadluses ning samal päeval avatakse Luunja vallavalitsuses ka maadlusvõistlustele pühendatud fotonäitus.

Mõõduvõtud Jaan Jaago XXXVIII mälestusvõistlustel algavad kell 11, teatas Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuse juhataja Toomas Aru. Fotonäitus, mille on koostanud Luunja kultuuri- ja vabaajakeskus koostöös maadlusklubiga Jaan, avatakse kell 15.30.

Aastakümnete jooksul on vallas tegutseval maadlusklubil Jaani säilinud palju fotosi erinevatest võistlusest. Kultuuri- ja vabaajakeskus valis ligi 100 pildist välja 15 meeleolukamat ja vormistas nad A2 mõõdus fotodeks.

Jaan Jaago sündis 6. juulil 1887 Luunja vallas (Tartu-Maarja kihelkond) ning suri 28. augustil 1949 Berliinis. Elukutselise maadlejana tuli ta seitsmel korral maailma- ja viiel korral Euroopa meistriks. Ta oli ka viimane üleilmselt tuntud eestlasest elukutseline maadleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles