Aednikud annavad palmihoonele viimast lihvi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure remondi tõttu läinud kevadest külastajatele suletud Tartu ülikooli botaanikaaia palmihoones seavad aednikud paika viimaseid kive ja igas mõõdus potte lopsakate taimedega.

«Nüüd hoiab see hoone sooja ega tilgu enam läbi, varem oli talvel kõva külma ajal siin basseini lähedal nurgas jää,» võttis palmihoones tehtud põhjaliku remondi tulemuse lühidalt kokku Tartu ülikooli botaanikaaia aednik Jaan Kotter, kes on palmihoone taimede eest hoolitsenud pea 40 aastat.

Renoveerimistööde käigus sai hoone uue plastkatte ning eritasandilised tuulutusluugid, välja vahetati kütte- ja elektrisüsteem ning rõdule pääseb nüüd turvaliselt uut keerdtreppi pidi, mis on vanast trepist pool meetrit laiem.

Ehitajad lõpetasid töö palmihoones mullu oktoobris, nüüd on otsi kokku tõmbamas ka aednikud. Külastajad on uuenenud palmihoonesse oodatud teisipäevast, 3. märtsist.

Uue ilmega palmihoonest saab rohkem lugeda homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles