Kolkja valmistub suureks kelguvõistluseks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi 5. veebruaril Kolkjas peetud tõukelgupäeval osales ligi 90 võistlejat. Külma oli tol päeval hommikul 30 ja keskpäeval 22 kraadi.
Kolm aastat tagasi 5. veebruaril Kolkjas peetud tõukelgupäeval osales ligi 90 võistlejat. Külma oli tol päeval hommikul 30 ja keskpäeval 22 kraadi. Foto: Margus Ansu

Peipsiääre vallas Kolkjas, kus külmal ajal on põlvest põlve sõidetud tõukekelkudega, peetakse vähegi talvise ilma korral pühapäeval, 1. veebruaril viies rahvusvaheline tõukekelgupäev.

«Praegu on ilmaolud sellised, et saame võistluse korraldada,» ütles suurt kelguvõistlust korraldava Peipsiääre valla vallavanem Aleksandr Širokov täna, reede hommikul.

Kuid ta lisas, et homne päev teeb korraldajad ärevaks. «Imateenistus on laupäevaks lubanud vihma,» selgitas vallavanem.  «Kui homme vihma sajab, siis pühapäeval võistlust ilmselt korraldada ei saa.»

Kui ilm korraldajaid ja osavõtjaid soosib, algab esimene ühisstardiga võidusõit lastele ja igas vanuses suurtele kell 12. Võistlusrada kulgeb vanausuliste muuseumi ümber.

Meeskondlik tõukekelgu teatevõistlus algab kell 13, üksteiselt võtavad mõõtu neljaliikmelised võistkonnad.

Kõik finišeerujad saavad medali eduka osalemise eest. Sõidu võtjatele antakse auhinnad eraldi laste ja täiskasvanute arvestuses. Eriauhinnad on pannud välja Peipsi-äärse kandi ettevõtjad ja ürituse sponsorid.

Raja ääres astuvad taidluskavaga astuvad üles kohalikud etlejad, süüa pakub MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök. Korraldajad juhivad tähelepanu, et kohapeal saab maksta ainult sularahas.

Võistlusest huvitatud meeskonnad ja ühisstardiga rajale kihutavad kelgutajad saavad veel täna, 30. jaanuaril end registreerida aadressil kolkja.kelk@gmail.com. Täna on lapse osavõtumaks kolm ja suurel inimesel kuus eurot. Homsest on lapse osalustasu viis ja täiskasvanul kaheksa eurot.

Osavõtumaks sisaldab numbrimärki, finišeeruja medalit ja sooja suppi. Peipsiääre valla rahval on osavõtt eelregistreerumisel tasuta. Registreerumisinfo http://www.facebook.com/events/1609090472653242/.

Reede hommikuks oli registreerunud ligi 30 võistlejat. «Varasemad aastad on näidanud, et suurem osa kelgutajaid paneb end kirja võistluspäeval kohapeal,» märkis Aleksandr Širokov.

Ta lisas, et kui vihmasadu homme võistlusele kriipsu peale tõmbab, annavad korraldajad sellest laupäeva õhtul Facebookis teada.

Suurt võidusõitu korraldab Peipsiääre vallavalitsus koostöös Kolkjas tegutseva MTÜ Piiri Peal Peipsimaa külastuskeskusega. Kelgusõidupäeva juhib spordiajakirjanik Ivar Jurtšenko.

MTÜ Piiri Peal on tõukekelgupäeva «Kolkja Kelk» korraldanud 2010. aastast. Mullu jäi võistlus ära, sest maa oli must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles