Tartu Ülikooli raamatupood vahetas omanikku

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli raamatupoe nüüdne omanik, raamatukauplus Krisostomus peab konkureerivat võõrkeelse teaduskirjanduse müügiga tegelevat kauplust ka Raekoja platsil.
Tartu Ülikooli raamatupoe nüüdne omanik, raamatukauplus Krisostomus peab konkureerivat võõrkeelse teaduskirjanduse müügiga tegelevat kauplust ka Raekoja platsil. Foto: Margus Ansu

Üleeile sõlmis Tartu Ülikool raamatupoega Krisostomus lepingu, millega viimane on eilsest Tartu Ülikooli raamatupoe omanik. Ülikooli raamatupood jätkab tegevust praegustes ruumides ja senise kaubamärgi all.

Ülikooli raamatupoe kaubamärgi kasutamiseks sõlmiti eraldi litsentsileping, mis kehtib 6. märtsini 2018. Sellega on tagatud, et pood jätkab tegutsemist nimega Tartu Ülikooli raamatupood ning kasutab senist logo.

Leping sätestab, et Kri­sos­tomus peab jätkama raamatute, muude trükiste ja ülikooli meenete müüki aadressil Ülikooli 11 vähemalt ruumide üürilepingu lõppemiseni ehk 2012. aasta 30. juunini.

Raamatupoe ruumid on renditud Tartu linnalt ning ülikool kohustub rendilepingu lõppemisel tegema kõik endast sõltuva, et raamatupoe tegevus saaks jätkuda samas kohas või mõnel teisel pinnal Tartu kesklinnas, ülikooli õppehoonete läheduses.

Müügitehingu summat polnud ülikool valmis avaldama, tuues põhjenduseks ärihuvid. Tartu Postimehele teadaolevalt võis tehingu summaks olla 500 000 krooni.

Lepingu tingimustes on ka tudengite ja ülikooli töötajate soodustuste säilimine. Tartu Ülikoolile on hinnaalandus sõltuvalt ostetavatest kaupadest ja teenustest vahemikus 15–18 protsenti.

Ülikooli nõukogu otsustas raamatupoe müüa suure kahjumi tõttu. Raamatupoe 2009. aasta kahjum oli 813 000 krooni, 2010. aasta esimese poolaasta kahjum oli 336 000 krooni.

Samuti omandas OÜ Raamatukauplus Krisostomus kogu TÜ raamatupoele kuulunud sisseseade ning muu poes oleva vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles